Με λεωφορεία ακόμη και με ταξί καταφθάνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα εκατοντάδες πρόσφυγες οι οποίοι επιχειρούν να περάσουν στην ελληνική πλευρά, γράφει ο τουρκικός τύπος, που έχει αναγάγει σε πρώτη είδηση το μεταναστευτικό ζήτημα. Όπως λένε οι ίδιοι οι μετανάστες, οι δήμοι διαφόρων περιοχών της Τουρκίας διαθέτουν λεωφορεία και άλλα μέσα μεταφοράς προκειμένου να διευκολύνουν την μετάβαση των μεταναστών στα χερσαία και θαλάσσια ελληνοτουρκικά σύνορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η χθεσινοβραδινή βροxή δεν πτόησε τον μεγάλο αριθμό μεταναστών, να παραμείνει στα σύνορα για να περάσει στην ελληνική πλευρά», αναφέρει η εφημερίδα Sabah.

Η εφημερίδα Hurriyet, περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί από χθες, Παρασκευή στην περιοχή της Αδριανούπολης. «Γκρουπ μεταναστών προερχόμενοι από το Ιράν, το Ιράκ, το Πακιστάν, τη Συρία και άλλες χώρες επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα και να φτάσουν στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 24χρονος Χαμίτ είναι παντρεμένος. Έχει δύο παιδιά, αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας. «Θα πάω στη Θεσσαλονίκη. Εκεί είναι ο αδερφός μου. Μας περιμένει», λέει ο ίδιος στη Hurriyet.

«Πήραμε μονάχα δυο ρούχα μαζί μας. Δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο. Μόνο να περάσουμε τα σύνορα. Ήρθαμε με ταξί. “Βιαζόμαστε” είπαμε…» λένε μετανάστες που βρίσκονται στα σύνορα. Στο παρακάτω βίντεο, μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα και συγκεκριμένα από την τουρκική πλευρά, περιμένοντας να ταξιδέψουν προς την ελληνική επικράτεια.

Δείτε το βίντεο:

 

Στην τουρκική ιστοσελίδα sondakika ένας μετανάστης υποστηρίζει ότι «στην Τουρκία δεν υπάρχει τίποτα να κάνω πια. Θέλω να φτάσω στην Ελλάδα και μετά στην Ευρώπη. Δεν ξέρω ακόμα σε ποια χώρα. Ας μας δεχτεί η Ευρώπη. Εδώ υπάρχουν 4 εκατ. Σύριοι. Αύριο θα έρθουν άλλα δύο εκατομμύρια. Στην Τουρκία έκαναν πολλές δουλειές. Η Ευρώπη γιατί δεν μας θέλει»;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης