Αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ η σίγηση των πομπών των μεσαίων κυμάτων όσων σταθμών δεν εκπέμπουν, δηλαδή πάνω από το 98% του συνόλου, με πρόσχημα ότι οι ιστοί των κεραιών είναι ασυντήρητοι και επικίνδυνοι, καθώς και ότι δεν υπάρχουν λυχνίες για να εκπέμψουν.

Προσχηματικά, λοιπόν, η διοίκηση της ΕΡΤ άφησε ασυντήρητους τους ιστούς των κεραιών και δεν αγόρασε λυχνίες, ώστε να απαξιωθούν οι πομποί και τα εν λόγω κέντρα και να βολευτούν κάποιες καταστάσεις και ημέτεροι που περιγράφονται παρακάτω:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν κατέβει ο ιστός σε κάποια περιοχή, αμέσως

1)  Α. Αίρονται οι οικοδομικοί περιορισμοί, που υπήρχαν λόγω των κεραιών σε μια τεράστια περιοχή γύρω από τους ιστούς, με αποτέλεσμα οι εν λόγω περιοχές να αποκτήσουν τεράστια υπεραξία για τους ήδη υπάρχοντες κατόχους. (Γνωστοί και μη εξαιρετέοι οι αγώνες που γίνονται επί δεκαετίες από διαφόρους, ειδικά στα Χανιά, τη Ζάκυνθο, τη Ρόδο, την Κομοτηνή, τα Λιόσια και την Κέρκυρα).

Β. Πλέον, ανοίγει ο δρόμος για την πώληση των οικοπέδων αφού προσχηματικά τα παραπάνω «φιλέτα» 75-100 στρεμμάτων δεν θα έχουν κανέναν λόγο ύπαρξης για την ΕΡΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2) Οι συγκεκριμένοι ιστοί ουδέναν κίνδυνο μπορούν να προκαλέσουν, γιατί και είναι μελετημένο από την εγκατάστασή τους να βρίσκονται εντός του χώρου της ΕΡΤ ΑΕ και να απέχουν ικανή απόσταση από το κυρίως οίκημα, όπου βρίσκονται υπάλληλοι της ΕΡΤ, καθώς επίσης και να βρίσκονται σε απολύτως ασφαλή απόσταση από τον περίβολο του οικοπέδου της ΕΡΤ, ώστε και να πέσουν δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. (Σημειώνεται ότι, οι παραπάνω ιστοί βρίσκονται σε «φιλέτα» οικόπεδα από 75 έως 100 στρέμματα αξίας εκατομμυρίων ευρώ, όπως π.χ. της Κέρκυρας δίπλα στο Ποντικονήσι και το αεροδρόμιο, της Ρόδου σε οικόπεδο «φιλέτο» λίγο έξω από την πόλη της Ρόδου, της Ζακύνθου στους Αμπελόκηπους, της Κομοτηνής κ.λπ., υψηλού ενδιαφέροντος πάντοτε).

3) Υπάρχουν στρατιωτικοί λόγοι για τους οποίους οι παραπάνω πομποί πρέπει να είναι σε συνεχή λειτουργία, διότι αποτελούν -όπως είναι γνωστό- δεύτερη γραμμή εφεδρείας επικοινωνίας για τα υποβρύχια. Υπενθυμίζεται ότι, όταν σταματούσε το Μπογιάτι 729 ΚΗΖ ενημερωνόταν εγγράφως το Πολεμικό Ναυτικό. Το Μπογιάτι καλύπτει ενεργά τα υποβρύχια για συγκεκριμένη ακτίνα γύρω του, το βόρειο Αιγαίο σε έκτακτη κατάσταση καλύπτεται από την Κομοτηνή, η Ρόδος πιθανώς καλύπτει τη νότια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Κύπρου, τα Χανιά καλύπτουν υποβρύχια βορείως και νοτίως της Κρήτης, η Ζάκυνθος νότια της Πελοποννήσου και δυτικά προς την Ιταλία και η Κέρκυρα το βόρειο Ιόνιο γύρω από την Αλβανία και την Ιταλία.

4) Το κόστος συντήρησης, που παραπλανητικά αναφέρεται, είναι ελάχιστο, οι ιστοί παραμένουν εκεί 50 χρόνια και δεν υπάρχει καμία μελέτη ότι χρειάζονται υψηλό κόστος συντήρησης.

5) Το κόστος λειτουργίας, το οποίο επικαλείται η διοίκηση, είναι προσχηματικό διότι, μπορεί να λειτουργήσει τις εν λόγω συχνότητες με νέους σύγχρονους πομπούς μικρότερης ισχύος και μεγαλύτερης απόδοσης. Δεν τους ενδιαφέρει η ουσία, αλλά η επίτευξη του σκοπού, δηλαδή η αξιοποίηση του επικείμενου συντελεστή δόμησης για κάποιους ιδιώτες και, στο μέλλον, η πώληση των «φιλέτων» οικοπέδων σε φίλους και ημετέρους.

6) Υπενθυμίζεται ότι, όταν έκλεισε η ΕΡΤ ΑΕ, ΤΟ 2013, μεγάλο μέρος των συχνοτήτων καταλήφθηκε από τουρκικούς σταθμούς.

7) Στην έσχατη περίπτωση που θα είχαν κάποια ειλικρίνεια τα λεγόμενα της διοίκησης της ΕΡΤ, θα μπορούσε να κάνει μια προσπάθεια να ενοικιάσει τις εγκαταστάσεις και τις κεραίες των εν λόγω σταθμών.

8) Οι φωστήρες της ΕΡΤ ΑΕ αγνοούν ότι πρόσφατα στη γειτονική Βόρεια Μακεδονία δημιουργήθηκε ψηφιακός σταθμός μεσαίων κυμάτων 750 KW, στη Σλοβενία έγινε τεράστια επένδυση σε μεγάλο ψηφιακό πομπό, που υπερβαίνει τα 4 εκατ. ευρώ, ισχύος 1MW. Αυτό που πιθανολογούμε εδώ είναι ότι με τη χρήση του ψηφιακού σήματος μεσαίων κυμάτων πωλούν ψηφιακά δεδομένα σε διάφορους ενδιαφερομένους και έτσι, υπερκαλύπτουν το κόστος των σταθμών.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης