«Την πρώτη ημέρα έκανα συνολικά σαράντα ραντεβού, περίπου, με αποτέλεσμα να νιώθω πόνο στα γεννητικά μου όργανα και να σιχαίνομαι τον εαυτό μου…. Κατά μέσο όρο την ημέρα έκανα περίπου τριάντα ραντεβού στη βάρδια». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων η 19χρονη Μολδαβή που απελευθερώθηκε από τα βασανιστήρια που περνούσε σε έναν οίκο ανοχής στο κέντρο της Αθήνας. 

Το κύκλωμα της είχε υποσχεθεί ότι όταν θα ερχόταν στην Ελλάδα οι συνθήκες δουλειάς θα ήταν τελείως διαφορετικές. Εκείνη είχε αμφιβολίες αλλά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε στη Μολδαβία και η άρρωστη μητέρα της έκαμψαν τους αρχικούς δισταγμούς της. Στη χώρα μας έφερε μαζί της και τον δίχρονο γιο της τον οποίο το κύκλωμα… πρόσεχε όταν εκείνη προσέφερε το κορμί της έναντι λίγων ευρώ. «Μετά από τρεις ημέρες στην Αθήνα η A… μου είχε πει ότι ο K… δεν μπορούσε να κρατάει άλλο τον γιο μου και ότι θα έπρεπε να βρω κάποιον να πληρώνω για να μου κάνει αυτή τη δουλειά». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά το παιδί της το κρατούσε ένα μέλος του κυκλώματος το οποίο η 19χρονη ήταν υποχρεωμένη να πληρώνει από τη δουλειά της στον οίκο ανοχής. «Όταν επέστρεψα μια μέρα στο σπίτι, είδα το παιδί μου λερωμένο και μάλλον νηστικό. Τσακώθηκα μαζί τους, με έβρισαν, με απείλησαν πάλι ότι θα μου κάνουν κακό πίσω στη Μολδαβία». 

Η νεαρή, όσο οι μέρες περνούσαν, προσπαθούσε να βρει τρόπο να δραπετεύσει αλλά τα μέλη του κυκλώματος της είχαν πάρει το διαβατήριο της και συνεχώς έκαναν έλεγχο στο κινητό της τηλέφωνο. Μάλιστα, τα απανωτά ραντεβού στον οίκο ανοχής με τους πελάτες προκάλεσαν πόνους σε όλο το σώμα της 19χρονης η οποία πήγε σε γυναικολόγο να την εξετάσει. Ήταν τόσο πιεστικά τα μέλη του κυκλώματος που εκτός από τις φωνές και τις απειλές, την εξανάγκαζαν να δουλεύει ακόμα και όταν ήταν αδιάθετη. «Ένιωσα απαίσια και με πιάσανε τα κλάματα. Είπα στην A… ότι δεν θέλω να κάνω αυτή τη δουλειά και ότι θέλω να φύγω. Παραπονιόμουν ότι δεν μπορώ να κάνω σεξ με τόσους άνδρες, δεν είμαι συνηθισμένη και ότι πονούσε όλο μου το κορμί. Εκείνη τότε μου φώναξε και μου είπε ότι ήξερα εξ αρχής τι είδους δουλειά θα κάνω και ότι πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω. Εγώ έκλαιγα και της έλεγα ότι θέλω να πάω σπίτι μου, αλλά αυτή μου είπε ότι πρέπει πρώτα να της ξεπληρώσω το χρέος και μετά να φύγω». 

Το μεγάλο της πρόβλημα όμως ήταν ότι δεν ήξερε κανέναν στην Αθήνα, δεν μιλούσε ελληνικά ενώ ακόμα και τις ώρες που την άφηναν μόνη της στο σπίτι με το παιδί της την κλείδωναν, χωρίς η ίδια να έχει κλειδιά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εφιάλτης της τελείωσε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης όταν αστυνομικοί πήγαν στον οίκο ανοχής για έλεγχο. Μετά το αρχικό σοκ που υπέστη η 19χρονη καθώς φοβήθηκε για την ίδια και το παιδί της, οι αστυνομικοί την καθησύχασαν ότι δεν κινδύνευε και ότι θα πήγαιναν μαζί να πάρουν το παιδί της.  

Συνολικά συνελήφθησαν τρείς δυο Αλβανοί, ηλικίας 22 και 23 ετών και μια γυναίκα από τη Μολδαβία 22 ετών μέλη της οργάνωσης. Η συγκεκριμένη, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ήταν η γυναίκα που έπεισε την 19χρονη να έρθει στην Ελλάδα και δούλευε μαζί της στον οίκο ανοχής. Συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι και δύο επιπλέον Αλβανοί. Την Δευτέρα οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης