Δεν θα δημιουργηθεί καμία νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Θράκη, ξεκαθάρισε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Στέλιο Πέτροβιτς, στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης.

«Για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα δημιουργίας νέων δομών. Είναι ξεκάθαρο ότι η εθνική στρατηγική για τον Έβρο που λέει “καμία νέα δομή και καμία μόνιμη παραμονή προσφύγων και μεταναστών στη Θράκη” δεν έχει αλλάξει και ούτε πρόκειται ποτέ ν’ αλλάξει» είπε ο κ. Μηταράκης και συμπλήρωσε ότι η ασφάλεια του Έβρου και των κατοίκων του συνιστά τη μόνη προτεραιότητα της κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με την επεισοδιακή χθεσινή επίσκεψη του στην Ορεστιάδα, ο κ. Μηταράκης είπε ότι αντιλαμβάνεται την ανησυχία των κατοίκων και ότι υπάρχει παραπληροφόρηση. «Δεν δικαιολογούνται φωνές που θεωρούνε ότι το Φυλάκιο δημιουργεί ένα μόνιμο πόλο στην περιοχή, αυτό δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ στην πράξη και ούτε πρόκειται να επιβεβαιωθεί στο μέλλον» είπε.

Ερωτηθείς στη συνέχεια για τη δήλωση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου, ο οποίος ισχυρίζεται πως ο κ. Μηταράκης στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους στο ΚΥΤ Φυλακίου του είπε εκνευρισμένος ότι αν θέλει μπορεί να φέρει και 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ο υπουργός δήλωσε: «Όλοι όσοι ήμασταν στη συνάντηση με τον πρόεδρο του χωριού, είδαμε τη δήλωσή του στο Facebook και εκπλαγήκαμε από τη μεταφορά εκ μέρους του ψευδών πληροφοριών και ως προς την ουσία και ως προς το ύφος της συνάντησής μας. Λυπάμαι που το λέω αλλά φαίνεται ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο μίλησε στην ολιγόλεπτη πράγματι συνάντηση, ήταν να δημιουργήσει με τη δήλωσή του ένταση στην τοπική κοινωνία».

Παράλληλα, ο κ. Μηταράκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι πολλαπλές επαφές που είχε στη διάρκεια του διημέρου «καταδεικνύουν την ειλικρινή μου διάθεση να συζητήσουμε. Το γεγονός ότι σήμερα έχουμε 168 άτομα σε 700 κρεβάτια δείχνει ξεκάθαρα ποια είναι η πολιτική της κυβέρνησης και τη μείωση των ροών και στη μη παραμονή μεταναστών στον Έβρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης