Zougla Newsroom

Στις 3:00 το πρωί της Κυριακής (28/05) έπεσε από τον δεύτερο όροφο του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας ένας κρατούμενος του οποίου τα στοιχεία εξακολουθούν να παραμένουν άγνωστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κρατούμενος επεσε με το κεφαλι και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που μετέφερε τον κρατούμενο από το Αστυνομικό Τμήμα στον Ερυθρό Σταυρό που εφημέρευε. Περιέργως οι αστυνομικοί, στην ευθύνη των οποίων ήταν ο κρατούμενος, δεν συνόδευσαν τον σοβαρά τραυματία. Οι γιατροί στον Ερυθρό Σταυρό έκαναν ό,τι μπορούσαν, αλλά τελικά ο κρατούμενος κατέληξε, έχοντας υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από την πτώση του.

Αιφνιδίως αστυνομικός από το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας τηλεφώνησε στην εφημερία του Ερυθρού Σταυρού για να πληροφορηθεί για την κατάσταση του κρατουμένου. Όταν ενημερώθηκαν οι αστυνόμοι ότι ο κρατούμενος κατέληξε, διέκοψαν κάθε περαιτέρω συζήτηση.

Η εφημερία ωστόσο του Ερυθρού Σταυρού ζήτησε να μάθει τα στοιχεία του άντρα που κατέληξε στο νοσοκομείο. Εισέπραξε όμως την εξής απίστευτη απάντηση «δεν σας ενδιαφέρει ποιος είναι» είπαν οι αστυνομικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται οτι διάγουμε προεκλογική περίοδο. Επισημαίνεται ακόμα, πως ειναι απαράδεκτο ενας κρατούμενος να πηδάει από τον δεύτερο όροφο Αστυνομικού Τμήματος με πολύ ύποπτο ποινικό μητρώο, να μεταφέρεται σε κρατικό νοσοκομείο χωρίς συνοδεία αστυνομικών και στη συνέχεια οι υπεύθυνοι Α.Τ. Ομόνοιας να αρνούνται να δώσουν τα στοιχεία αυτού που κατέληξε στην εφημερία του Ερυθρού Σταυρού. 

Ο κανονισμός προβλέπει πως αν υπάρξει τέτοιο συμβάν σε Αστυνομικό Τμήμα, ο κρατούμενος – τραυματίας πρέπει να συνοδεύεται απαραιτήτως από έναν αστυνομικό και να ενημερώνεται γραπτώς το δημόσιο νοσοκομείο που εφημερεύει για όλο το ιστορικό του συμβάντος. Σε περίπτωση θανάτου οφείλει η αστυνομία να προσκομίσει γραπτώς όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της. Η εφημερία δεν μπορεί να αναφέρει το συμβάν θανάτου με την ένδειξη αγνώστων στοιχείων όταν ο αποθανών προσκομίζεται μέσω ΕΚΑΒ από Αστυνομικό Τμήμα. Αυτά λέει ο νόμος. 

Σύμφωνα τώρα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «Ζούγκλα», ο κρατούμενος που κατέληξε στον Ερυθρό Σταυρό είναι Γερμανός και γεννήθηκε το 1968. Συνελήφθη διότι υπήρξε προηγουμένως σήμα στην περιοχή, πως κάποιος κυκλοφορούσε σε κατάσταση μέθης. Το όνομα του κρατουμένου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό από τις αστυνομικές αρχές.

Τι απαντούν το Γερμανικό Προξενείο και η Πρεσβεία στην Αθήνα 

 Η «Zούγκλα» επικοινώνησε αρχικά με υπάλληλο της Γερμανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα μέσω του τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος βρισκόταν στη Θεσσαλομνίκη και όπως μας απάντησε δεν ήταν ενημερωμένος για το περιστατικό ενώ μας παρέπεμψε να επικοινωνήσουμε με την Πρεσβεία τη Δευτέρα το πρωί λόγω αργίας.

Ωστόσο λίγο μετά τις 17.00 επικοινώνησε με τη «Ζούγκλα» τηλεφωνικά ο πρόξενος της Γερμανίας στην Ελλάδα. Μας ανέφερε πως δεν γνώριζε για το περιστατικό ενώ τόνισε πως δεν μπορεί να κάνει δηλώσεις. Επίσης επεσήμανε πως τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθούμε και επίσημα από το Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης