Θεσσαλονίκη: Νέο ατύχημα σε παιδική χαρά - 6χρονη έσπασε το χέρι της

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022, 01:16
Θεσσαλονίκη: Νέο ατύχημα σε παιδική χαρά - 6χρονη έσπασε το χέρι της

Ακόμη ένα ατύχημα σημειώθηκε σε παιδική χαρά του Δήμου Χαλκηδόνος.

Αυτή τη φορά, θύμα ήταν ένα κοριτσάκι 6 ετών, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες προσπαθούσε να εξέλθει από τα κιγκλιδώματα που περιβάλλουν την παιδική χαρά, η οποία ωστόσο έφερε λουκέτο στην είσοδό της.

Όπως καταγγέλλει στο GRTimes η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και πρόεδρος Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου Χαλκηδόνος, Στέλλα Βαλσαμάκη, «μπορεί να υπάρχει λουκέτο στην είσοδο, αλλά δεν υπάρχει κάποια ταμπέλα που να σημειώνεται ότι απαγορεύεται η είσοδος, αλλά ούτε και κάποιο προστατευτικό δίχτυ που να αποτρέπει τα παιδιά να εισέλθουν, με αποτέλεσμα αρκετά από αυτά να υπερπηδούν τα κιγκλιδώματα και να μπαίνουν στις παιδικές χαρές».

Σύμφωνα με την κ. Βαλσαμάκη, κάπως έτσι σημειώθηκε και το παραπάνω ατύχημα. «Η 6χρονη είχε εισέλθει στην παιδική χαρά και στην προσπάθειά της να βγει από αυτήν, έπεσε και έσπασε το χεράκι της».

Είχε προηγηθεί ο τραυματισμός 9χρονου

Από τα μέσα του Μαΐου οι 14 παιδικές χαρές του δήμου, αλλά και οι επιπλέον 15 που κατασκευάζονται στην περιοχή, παραμένουν κλειστές.

Στις 20/05 είχε τραυματιστεί ένας 9χρονος σε παιδική χαρά των Κουφαλίων, με τον δήμαρχο της περιοχής να μεταφέρει τότε ότι λίγες μέρες μετά τον τραυματισμό του ανηλίκου οι παιδικές χαρές της περιοχής σφραγίστηκαν, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης.

«Πραγματοποιούμε εργασίες προκειμένου να πάρουμε τα πιστοποιητικά λειτουργίας. Διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν κάποιες λεπτομέρειες που έπρεπε να διορθωθούν, οπότε θέλαμε να είμαστε απόλυτα σύννομοι. Οι παιδικές χαρές θα ανοίξουν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο», είχε αναφέρει τότε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Οι παιδικές χαρές της περιοχής, ωστόσο, παρέμειναν μέχρι πρότινος κλειστές. Σε ανάρτησή του (17/06) όμως, ο δήμαρχος της περιοχής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες εργασίες σε όλες τις παιδικές χαρές του δήμου Χαλκηδόνος και παραδίδονται σήμερα προς χρήση έπειτα από τους σχετικούς ελέγχους της Επιτροπής Καταλληλόλητας του Δήμου, προκειμένου να παίζουν και να αθλούνται τα παιδιά σε ένα ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον»

Κλειστές οι παιδικές χαρές

Διαφορετική άποψη, όμως, φαίνεται ότι έχουν κάτοικοι της περιοχής. Όπως θα δείτε σε φωτογραφία που έχει στη διάθεσή του το GRTimes και έχει τραβηχτεί το Σάββατο (18/06), παιδική χαρά του δήμου παραμένει κλειστή.

Πηγή: grtimes.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022, 01:17