Κρούσμα κορωνοϊού στις φυλακές Κορυδαλλού

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020, 22:14
Κρούσμα κορωνοϊού στις φυλακές Κορυδαλλού

Νέο κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κρούσμα εντοπίστηκε σε κρατούμενο της Β' πτέρυγας και πρόκειται για 33χρονο Ελληνοαρμένιο, ο οποίος διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο όπου μετά από τεστ διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στον Covid-19.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αναστάτωση, καθώς πιθανολογείται ότι ο εν λόγω κρατούμενος δεν είναι ο «ασθενής μηδέν». 

Αυτήν τη στιγμή διενεργείται και δεύτερο τεστ ώστε να επιβεβαιωθεί εκ νέου ότι ο κρατούμενος είναι θετικός στον ιό.

Ο ΕΟΔΥ έχει ενημερωθεί για το κρούσμα και έχει ξεκινήσει η απαραίτητη ιχνηλάτηση ώστε να προχωρήσει στους αναγκαίους ελέγχους στους χώρους των φυλακών.

Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από τη Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κρατούμενος βρισκόταν στο ίδιο κελί με άλλους τρεις και από τη στιγμή που βρέθηκε θετικός στον ιό, μεταφέρθηκε σε απομονωμένο κελί. Αύριο θα γίνει δειγματοληψία και ιχνηλάτηση των επαφών του.

Οι αρμόδιες αρχές θα ελέγξουν πού προαυλιζόταν ο κρατούμενος και εφόσον διαπιστωθούν κι άλλοι συγκρατούμενοί του θετικοί στον κορωνοϊό, τότε ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τις αρχές του Κορυδαλλού θα εξετάσουν το ενδεχόμενο απομόνωσης ολόκληρης πτέρυγας.

Παράλληλα, τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν σήμερα, Τρίτη 23 Ιουνίου, είναι 16, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Το σύνολο των περιστατικών ασθένειας στη χώρα μας είναι πλέον 3.302.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, δεν έχει καταγραφεί νέος θάνατος εξαιτίας του Covid-19 κι έτσι το σύνολο των νεκρών παραμένει στους 190. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα σημερινά ανακοινωθέντα κρούσματα, τα 8 εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, το 1 στη Ροδόπη, 1 καταγράφηκε στην Έδεσσα, τα 2 βρέθηκαν στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, ακόμα 2 στην Αθήνα και ένα είναι εισαγόμενο από Προμαχώνα. 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020, 22:49