Βίντεο – φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας, Γιώργος Στογιάννος

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν την Πέμπτη οι φοιτητικοί σύλλογοι εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην παρουσία της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές, κρατώντας πανό διαμαρτυρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, οι φοιτητικοί Σύλλογοι του Φυσικού, του Βιολογικού, του Μαθηματικού, της Κοινωνιολογίας, των Τουρκικών και των Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, της Ιατρικής ΕΚΠΑ, του Παντείου, της Αρχιτεκτονικής, των Τοπογράφων ΕΜΠ, των Μηχανολόγων Μηχανικών ΠΑΔΑ, ΑΣΠΑΙΤΕ πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στα Προπύλαια Αθηνών. Οι φοιτητές ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται στο ύψος του κτιρίου της παλιάς Εθνικής Βιβλιοθήκης Αθηνών. 

Αυτά είναι τα βίντεο και οι εικόνες που εξασφάλισε η «Ζούγκλα» από τη πορεία διαμαρτυρίας των φοιτητών:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

 

 

Δείτε τι δήλωσε φοιτήτρια στην κάμερα της «Ζούγκλας»:

 

 

 

Δείτε τι δήλωσε η πρόεδρος φοιτητικού συλλόγου Γεωπονικού ΕΚΠΑ, Πορή Δώρα:

 

 

Δείτε τι δήλωσε ο εκλεγμένος στο ΔΣ ηλεκτρολόγων μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών ΕΜΠ, Νίκος Σουκουρίδης:

 

 

Δείτε την παρέμβαση των φοιτητικών συλλόγων μπροστά στο υπουργείο οικονομικών:

 

Υπενθυμίζεται πως έχουν προαναγγείλει σύσκεψη όλων των φοιτητικών συλλόγων για το συντονισμό των δράσεων τους την Παρασκευή (9/9) στην πύλη της Πανεπιστημιούπολης (Ούλωφ Πάλμε).

 

 

Παράλληλα, όπως επισημαίνουν, κάθε απόγευμα θα πραγματοποιούν πολύμορφες δράσεις στις πύλες της Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης για να αποτρέψουν με τη μαζική τους παρουσία την εισβολή της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Σε ανακοίνωση που είχαν δημοσιοποιήσει την Τρίτη (6/9) οι φοιτητικοί σύλλογοι, τόνιζαν μεταξύ άλλων ότι: «Τη στιγμή που οι οικογένειες μας στενάζουν από τα βάρη της ακρίβειας, των τιμών του ρεύματος, που χιλιάδες φοιτητές αγωνιούν για το αν θα βρουν δωμάτιο στην εστία, αν θα τα βγάλουν πέρα με το νοίκι, αν το τμήμα τους θα έχει τους απαραίτητους καθηγητές τη νέα χρονιά, η κυβέρνηση επιλέγει να απαντήσει στις δίκαιες διεκδικήσεις μας με την παρουσία της αστυνομίας και μάλιστα εν μέσω εξεταστικής. Οι προφάσεις της κυβέρνησης περί δήθεν «πάταξης της εγκληματικότητας» δεν πείθουν ούτε μικρά παιδιά αφού οι δυνάμεις καταστολής επιτίθενται σε απλούς φοιτητές. Με την κρατική καταστολή επιχειρεί να «προστατεύσει» την επιχειρηματική δράση, την εμπορευματοποίηση της φοιτητικής μέριμνας, την προώθηση του νέου νόμου-πλαίσιου από τους αγώνες των φοιτητών».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης