Την κορύφωση της πανδημίας του κορωνοϊού αναμένεται να δούμε αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και αντιπροέδρου της Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκου Τζανάκη.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι αυτή την εβδομάδα υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρξουν μέρες στις οποίες ο αριθμός των κρουσμάτων θα είναι στα επίπεδα των 3.000 και στη συνέχεια θα αρχίσει η αποκλιμάκωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στο νέο τρέξιμο του μοντέλου πραγματικά είδαμε ότι η κορύφωση θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα αυτή την εβδομάδα» εξήγησε και πρόσθεσε πως τα κρούσματα δεν θεωρείται πιθανό να είναι πολλά περισσότερα απ’ όσα έχουμε δει μέχρι τώρα. «Εκτιμούμε ότι θα είναι μικρές οι αλλαγές» είπε σημείωσε ότι «από εκεί και μετά θα αρχίσει η σταδιακή, αργή μεν αλλά σταδιακή, αποκλιμάκωση».

Ο κ. Τζανάκης είπε ότι η σταδιακή μείωση των κρουσμάτων θα συνοδευτεί από σαφή υποχώρηση των εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό σε νοσοκομεία, αλλά εξήγησε ότι αυτή θα αφορά τις απλές κλίνες και όχι τις κλίνες ΜΕΘ, όπου αποσυμφόρηση θα παρατηρηθεί λίγο αργότερα. Όπως είπε υπάρχει «πιθανότητα προσέγγισης προς τις 620 – 650» νοσηλείες στις ΜΕΘ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης