Νέα ποινική δίωξη για την υπόθεση της Novartis ασκήθηκε από την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για κατηγορίες που συνδέονται με ενδεχόμενο χρηματισμό πολιτικού προσώπου με «μαύρο χρήμα» από τη φαρμακοβιομηχανία.

Η δίωξη στρέφεται σε βάρος τεσσάρων προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στη ροή του χρήματος από τη Novartis και αφορά το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα  που πιθανολογείται ότι  έχει σχέση με  δωροδοκία πολιτικού κατ’ επάγγελμα, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κατηγορίες αφορούν επίσης τις πράξεις της απλής συνέργειας σε απιστία υπαλλήλου, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή σε βάρος του Δημοσίου και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και σε απλή συνέργεια σε απιστία κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Η κ. Τουλουπάκη προχώρησε στην άσκηση της νέα δίωξης αξιολογώντας το υλικό που έστειλε πρόσφατα στη Βουλή για την περίοδο 2011 – 2012, όπου φέρεται να διακινήθηκε το «μαύρο χρήμα» μέσω συγκεκριμένης διαφημιστικής εταιρείας που παρείχε για τη «νομιμοποίησή» του εικονικά ή υπερκοστολογημένα τιμολόγια.

Ήδη πριν περίπου ένα μήνα, ο υπεύθυνος μίας από τις υπό έρευνα διαφημιστικές, κλήθηκε σε εξηγήσεις από τους εισαγγελείς Διαφθοράς για νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων μέσω τιμολογίων. Στην κατάθεση του μάλιστα ο εκδότης – διαφημιστής, κατονόμασε συγκεκριμένο στέλεχος της φαρμακοβιομηχανίας το οποίο, κατά τα λεγόμενα του διαφημιστή, του είχε ζητήσει να του επιστρέφει χρήματα από εκείνα που θα πλήρωνε η βιομηχανία για διαφημίσεις που θα του έδινε. Εξηγήσεις επίσης έδωσαν πρόσφατα, για το αδίκημα της απιστίας και μέλη Επιτροπών Τιμολόγησης φαρμάκων .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης