Aποστολή: Σωτήρης Σκουλούδης 

Tις τελικές φάσεις της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019» στο Πεδίο Ασκήσεων «ΑΕΤΟΣ» στον νομό Έβρου,παρακολούθησε από κοντά ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και η  Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Εθνική Διακλαδική Άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019» διεξάγεται από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου 2019 σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών.

 

Το σημερινό σενάριο της άσκησης προέβλεπε τη συμμετοχή  δύο ζευγών μαχητικών αεροσκαφών τα οποία θα εκτελούσαν βολές με πραγματικά πυρά, εμπλοκή επιθετικών ελικοπτέρων «Απάτσι» με χρήση πραγματικών πυρών, βολές πυροβολικού και βολές αρμάτων εναντίον κινουμένων και σταθερών στόχων, καθώς επίσης και βολές τροχιοδεικτικών βλημάτων που θα φώτιζαν τους στόχους.

Σε ότι αφορά τη δεύτερη και τελική φάση της άσκησης που θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί  στο νησί  της Σαμοθράκης, το σενάριο προβλέπει μεταξύ άλλων,  αποβατική ενέργεια ειδικών δυνάμεων σε ακτή του νησιού και πυρά πυροβολικού από πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

 

 

Στην αποψινή βραδιά τιμήθηκαν και οι Κύπριοι εθνοφύλακες 

Eπίσης έγινε και επίδειξη οπλικών συστημάτων στον Πρωθυπουργό

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης