Με περισσότερους από 50 πελάτες την ημέρα ήταν υποχρεωμένες να συνευρίσκονται ερωτικά οι ιερόδουλες που δούλευαν σε έναν οίκο ανοχής στο κέντρο της Αθήνας.

Την ίδια ώρα, τα ηγετικά στελέχη του κυκλώματος, μια 29χρονη Μολδαβή και ένας 32χρονος Αλβανός, τις απειλούσαν για την ζωή τους αλλά και για τα παιδιά τους λέγοντας τους ότι αν δεν συνεχίσουν θα έχουν πρόβλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα αυτά μέχρι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων έκαναν έφοδο σε οίκους ανοχής στο Μεταξουργείο και βρήκαν δυο γυναίκες οι οποίες ήταν θύματα εκμετάλλευσης του κυκλώματος.

Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, η «φάμπρικα» είχε ξεκινήσει τουλάχιστον από το 2019 όταν νεαρά κορίτσια έρχονταν στην Ελλάδα με το πρόσχημα μιας καλύτερης ζωής.

Η… «καλύτερη ζωή» ξεκινούσε από το διαμέρισμα όπου έμεναν και ήταν υποχρεωμένες να πληρώνουν έως και 200 ευρώ ενοίκιο το μήνα στους προαγωγούς ενώ από τα ερωτικά ραντεβού έπαιρναν μόλις πέντε ευρώ το ένα. Δεν ήταν λίγες οι φορές που προσέφεραν το κορμί τους για ώρες και έπαιρναν δέκα ευρώ για όλη την βάρδια. Τα ηγετικά μέλη του κυκλώματος κατηγορούνται και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Τα χρήματα «ξεπλένονταν» μέσω ενός ανθοπωλείου που διατηρούσαν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «συνελήφθησαν 9 μέλη του κυκλώματος ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα 2 άτομα. Επιπλέον, προσήχθησαν 7 γυναίκες από οίκους ανοχής, εκ των οποίων οι 2 ταυτοποιήθηκαν ως θύματα εμπορίας ανθρώπων. Σε όλες παρασχέθηκε αρωγή και ψυχολογική υποστήριξη από εξειδικευμένους κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους των ανωτέρω φορέων». 

Για την υπόθεση οι ελληνικές Aρχές συνεργάστηκαν με την Interpol και με Μολδαβούς αστυνομικούς που ήρθαν στη χώρα μας. 

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

  • πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων που αφορούσαν τη λειτουργία των οίκων ανοχής και της νομιμοποίησης εσόδων από την εγκληματική δραστηριότητα, 
  • καταγραφικά μηχανήματα επιτήρησης χώρων οίκων ανοχής, 
  • ψηφιακά πειστήρια και μέσα αποθήκευσης, 
  • αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς των γυναικών, 
  • κινητά τηλέφωνα και 
  • το χρηματικό ποσό των -2.358- ευρώ.
     

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης