Στη δημιουργία πανελλαδικού δικτύου αυστηρής επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του κορωνοΐου προχώρα η κυβέρνηση όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Έχουμε φροντίσει από τις πρώτες μέρες που εμφανιστήκαν τα νέα στελέχη του ιού να περιχαρακώσουμε την είσοδο στην Ελλάδα» διαβεβαίωσε ο κ. Γεραπετρίτης. Πρόσθεσε ότι υπάρχει αυστηρό σύστημα εισόδου από το εξωτερικό και επιτρέπονται λίγες χώρες έκτος ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός τόνισε παράλληλα ότι πολύ λίγα μεταλλαγμένα κρούσματα έχουν εμφανιστεί στην Ελλάδα, και όσα έχουν εμφανιστεί είναι στεγανοποιημένα.

Εμβολιασμός – Εμβόλια

Για τους εμβολιασμούς ανέφερε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο εγχείρημα της μεταπολίτευσης. «Το 95% των πολιτών εμφανίζονται και κάνουν το εμβόλιο» σημείωσε. «Αναμένουμε τέλος του μήνα την έγκριση του ευρωπαϊκού εμβολίου AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, εφόσον υπάρχει κανονική ροη παραγωγής έως τον Απρίλιο θα έχουμε λάβει ένα μεγάλο αριθμό δόσεων. Θα κάνουμε τα εμβόλια αναλόγως των παρτίδων που παίρνουμε, διασφαλίζοντας τις δεύτερες δόσεις… Ήδη σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα 80 έως 85 ετών, νομίζω το σύστημα λειτούργει πολύ ομαλά, και θα έχουμε τα αποτελέσματα που αναμένουμε» επισήμανε. «Έχουμε ξεπεράσει τα 400.000 εμβόλια» πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Γιώργος Γεραπετρίτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης