Με ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών Ηνωμένου Βασιλείου (ΠΑ.Σ.Φ.Η.Β), καταγγέλλει την «παράνομη αντιμετώπιση», όπως την χαρακτηρίζει, του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών απέναντι στους αποφοίτους των ελληνικών κολλεγίων Φυσιοθεραπείας.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Ο ΠΑ.Σ.Φ.Η.Β γνωστοποίησε εγγράφως στοιχεία από το τέλος του 2018 και στα τρία Υπουργεία: Παιδείας, Εργασίας και Υγείας, όπως επίσης ήρθε και σε προσωπική επαφή με τους εκάστοτε Υπουργούς ενημερώνοντας τους για την άδικη και παράνομη στάση του Π.Σ.Φ. σε οποιοδήποτε πόστο τοποθετήθηκαν μέσω εκπροσώπων του». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σύλλογος με την ανακοίνωσή του επιθυμεί την ίση αντιμετώπιση, αλλά και τη λήψη μέτρων από την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως: «Τον απο το 2010 νόμο που αναγνωρίζει τις σπουδές κολλεγίων-Franchise στην Ελλάδα. Την συνεχή και διαρκή άρνηση του Π.Σ.Φ να εγγράψει στα μητρώα του οποιονδήποτε απόφοιτο κολλεγίου Ελλάδος κάτοχο Σ.Α.Ε.Π., αποκλείοντας τον έτσι απο την αγορά. Τις μισές και παραπλανητικές “αλήθειες” του Π.Σ.Φ στην Ελληνική Βουλή. Την διαρκή και συστηματική απόκρυψη της αλήθειας από το ελληνικό κοινό. Την παραπληροφόρηση. Την καταπάτηση νόμων και δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών. Την αγνόηση των δικαστικών αποφάσεων. Τον συστηματικό “πόλεμο” εναντίων μας με καθε τρόπο και κάθε μέσο – πρόσφατη ομηρεία των “44” στο Σ.Α.Ε.Π. Η πολυετής αναμονή του πολυπόθητου εγγράφου του Σ.Α.Ε.Π, 4 και παραπάνω χρόνια, λόγω των συνεχών “κολλημάτων” των αντιπροσώπων του Π.Σ.Φ., προτίθεται να συνεχιστεί τώρα πλέον με το Α.Τ.Ε.Ε.Ν (Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας) στο οποίο θα επιστραφούν οι αιτήσεις των χιλιάδων σπουδαστών αναγκάζοντάς τους ξανά σε πολυετή αναμονή. Τον υποβιβασμό των δεξιοτήτων και των προσωπικοτήτων όλων μας. Τον ρατσισμό και τον εκφοβισμό όλων μας. Τον οικονομικό και κοινωνικό αποκλεισμό 1500 περίπου αποφοίτων. Τον “εξοστρακισμό” μας στο εξωτερικό. Την ατέλειωτη και βασανιστική ομηρεία μας. Θα θέλαμε να ζητήσουμε από την κα. Υπουργό να δώσει μία δίκαιη λύση και όχι να μας δώσει “βορά” στα στόματα αυτών που για μια δεκαετία περίπου καταπατούν με διάφορα τεχνάσματα κάθε νόμο και την αξιοπρέπεια μας για συντεχνειακούς καθαρά λόγους. Επίσης να αφουγκραστεί τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν για μια δεκαετία και επιτέλους να λειτουργήσει το κράτος με ισονομία και δικαιοσύνη.

 Ζητάμε την τήρηση του νόμου. Ζητάμε τα νόμιμα δικαιώματά μας. Ζητάμε την ίση μεταχείρηση. Ζητάμε το δικαίωμα όλων μας στην ζωή.

 ΠΑ.Σ.Φ.Η.Β».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης τα ρεπορτάζ του zougla.gr:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης