«Βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες εις βάρος του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ, λίγο πριν βρεθεί και πάλι στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για σεξουαλική κακοποίηση ενός 12χρονου κοριτσιού, μετά την πρωτόδικη καταδίκη του σε 12 χρόνια κάθειρξη.

Τα στόματα άνοιξαν, όπως φαίνεται, με αποτέλεσμα η μια καταγγελία να διαδέχεται την άλλη, καθώς μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, στα χέρια της Δικαιοσύνης έφτασαν περί τις 10 ανάλογες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο μέσα σε μία εβδομάδα, από τη μήνυση που κατατέθηκε εις βάρος του από πέντε γυναίκες οι οποίες τον κατηγορούν πως τις κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν σε ηλικία 8 έως 13 ετών, οι καταγγελίες για τον πρώην ντράμερ τον Πυξ Λαξ διπλασιάστηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε καταθέσεις τους στον αρμόδιο εισαγγελέα που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση, με αφορμή τη μήνυση των πέντε γυναικών, προσήλθαν και κατέθεσαν άλλες πέντε, μιλώντας όλες για όσα έζησαν στα παιδικά τους χρόνια από τον κατηγορούμενο.

Το σοκαριστικό είναι μάλιστα πως οι καταγγελλόμενες πράξεις φέρονται να τελέστηκαν την περίοδο που ο πρώην ντράμερ του μουσικού συγκροτήματος ήταν αντιμέτωπος με την πρώτη δικογραφία εις βάρος του και είχε ήδη κληθεί σε απολογία από τον ανακριτή για αυτήν. Οι πράξεις αυτές δε φέρονται να τελέστηκαν σε διαφορετικό χρόνο και τόπο, δείχνοντας όμως με σαφήνεια, σύμφωνα με τον δικηγόρο των θυμάτων Παναγιώτη Παπαϊωάννου, ότι «εξακολουθούσε απτόητος έναν τρόπο ζωής που σχετιζόταν άμεσα με τη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών, όπου βρισκόταν και όποτε μπορούσε».

Μέσα από τις καταθέσεις τους οι καταγγέλλουσες καταγράφουν τη δράση του πρώην ντράμερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, μία από τις καταγγέλλουσες αναφέρει: «Μια μέρα στα μέσα περίπου των διακοπών εγώ, ο Γ. (σ.σ. εννοεί τον εγκαλούμενο) και κάτι άλλα κοριτσάκια παίζαμε μέσα στη θάλασσα. Κατά τη διάρκεια αυτή ο μηνυόμενος με πλησίασε και κάνοντας ένα αστείο «για το κατούρημα στη θάλασσα», βρήκε αφορμή και μου έπιασε το αιδοίο. Εκείνη τη στιγμή ταράχτηκα, ένιωσα αμήχανα χωρίς να καταλάβω το λόγο καθώς δεν μπορούσα να αντιληφθώ γιατί κάποιος να σε πιάσει σε εκείνο το σημείο. Ύστερα από το συμβάν βρήκα αφορμή να βγω από τη θάλασσα και έκτοτε άρχισα να τον αποφεύγω.  

Την επόμενη χρονιά, το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα (…) βρισκόταν και πάλι εκεί, στο ίδιο σημείο. Τον έβλεπα να συνεχίζει να πλησιάζει τα παιδιά των παραθεριστών και δήθεν να «παίζει» μαζί τους.

Αυτό που μου έκανε ο μηνυόμενος με τάραξε. Για αυτό έρχομαι μπροστά και καταθέτω τα όσα συνέβησαν ώστε να μην πέσει κανένα άλλο κορίτσι θύμα του, έχοντας πλέον πλήρη συνείδηση του ότι αυτό που υπέστην από τον συγκεκριμένο άνθρωπο είναι σοβαρό αδίκημα…, αναφέρει η μία από τις γυναίκες.

Σε άλλη καταγγελία αναφέρεται: «Τον μηνυόμενο Γ.Γ. η οικογένειά μου τον γνώριζε χρόνια, καθώς ήταν γείτονας (…). Όταν άρχισε η νέα σχολική χρονιά πήγα δύο φορές σε παιδοψυχολόγο για να με βοηθήσει. Πολλές φορές αυτός ερχόταν να πάρει τις κόρες του από το σχολείο και ο μεγαλύτερός μου φόβος ήταν μήπως μου έλεγε να πάρει μαζί κι εμένα να με γυρίσει, γιατί μέναμε κοντά. Οι γονείς μου δεν με άφησαν να ξαναπάω στο σπίτι τους και η μητέρα μου πάντα μου έλεγα να μην περνάω ούτε απέξω. Εκείνο το καλοκαίρι φιλοξενούσα και την (…) η οποία έμενε τότε στο εξωτερικό και ερχόταν και έμενε μαζί μας κάθε καλοκαίρι.

(…) Μας πρότεινε να παίξουμε στον υπολογιστή το ηλεκτρονικό παιχνίδι “(…) ”, στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο χαρακτήρας (…) πολύ δημοφιλής στα κορίτσια της ηλικίας μου (…). Τα κορίτσια κοιτούσαν την οθόνη του υπολογιστή και αυτός βρήκε την ευκαιρία να βάλει το χέρι του μέσα από το εσώρουχό μου και άρχισε να τρίβει τα δάχτυλά του στο αιδοίο μου, ανάμεσα στα πόδια μου. Προσπάθησα να σηκωθώ εκείνη τη στιγμή, αλλά με έπιασε από τα μπράτσα και με τράβηξε πάνω στο μόριό του και συνέχισε να με χαϊδεύει και να τρίβει σε εκείνο το σημείο».

Να σημειωθεί πως ο πρώην ντράμερ καταδικάστηκε το 2019 σε 12 χρόνια κάθειρξη για κατ’ εξακολούθηση τέλεση γενετήσιων πράξεων εις βάρος μιας ανήλικης από το 2011 έως το 2013, όταν το κορίτσι ήταν 6 ως 8 ετών. Η δίκη του για την υπόθεση αυτή έχει αναβληθεί για τις 11 Απριλίου, ενώ μέχρι τότε ο κατηγορούμενος είναι ελεύθερος.

Ωστόσο, οι 10 νέες μαρτυρίες μέχρι στιγμής εις βάρος του, όπως τονίζει ο συνήγορος των θυμάτων, καταδεικνύουν το ειδεχθές των αδικημάτων του, αλλά και πως επρόκειτο για «εξακολουθητική σεξουαλική κακοποίηση» με πολλά θύματα που «υπερκέρασαν τον φόβο, την ντροπή, τους δισταγμούς και τις ενοχές τους» και μίλησαν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης