Πάνω από 100 αξιωματικοί της Πυροσβεστικής κλήθηκαν ως ύποπτοι για την φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2022, 22:05
Πάνω από 100 αξιωματικοί της Πυροσβεστικής κλήθηκαν ως ύποπτοι για την φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Ούτε ένα ούτε δυο αλλά 107 στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν κληθεί τις τελευταίες μέρες από την Δικαιοσύνη προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την καταστροφική πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του zougla.gr, στη δικαιοσύνη έχει κληθεί, μεταξύ άλλων, και ανώτερος αξιωματικός με το βαθμό του Ταξίαρχου, προκειμένου να δώσει ανωμοτί κατάθεση για τον θάνατο του εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα, πατέρα δυο παιδιών. Ο 38χρονος είχε χάσει την ζωή του κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη όταν στύλος της ΔΕΗ, σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκομένων, έπεσε στο κεφάλι του. 

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους κόλπους του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς έρχεται στις αρχές της αντιπυρικής περιόδου ενώ στελέχη της υπηρεσίας έλεγαν χαρακτηριστικά ότι «πέρασε ένας χρόνος για να μάθουν οι πολίτες ποιος ήταν ο πραγματικά υπεύθυνος για την καταστροφή των περιουσιών, και σίγουρα δεν είναι μόνο οι πυροσβέστες που επιχειρούσαν στην περιοχή». Όσοι τελικά κληθούν να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις θεωρούνται από τον δικαστικό λειτουργό ύποπτοι για όσα συνέβησαν στις αρχές του περασμένου Αυγούστου.

Ωστόσο, πληροφορίες του zougla.gr, αναφέρουν δεν ρωτήθηκαν για την άλλη μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε την Βόρεια Εύβοια. Το ερώτημα επίσης που απασχολεί τα υπόλοιπα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος είναι πως θα κληθούν να επιχειρήσουν οι 107 αξιωματικοί κατά την διάρκεια του φετινού καλοκαιριού ενώ θα έχουν πάνω από το κεφάλι τους την «δαμόκλεια σπάθη» των ποινικών διώξεων. 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2022, 22:09