Τραγική κατάληξη είχε η προσπάθεια ενός 22χρονου οικοδόμου στην Πάτρα να αποφύγει έλεγχο από τον ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι 17 συνάδελφοί του, για να αποφύγουν τον έλεγχο  κρύφτηκαν σε διάφορα σημεία. Εκείνος επέλεξε, μέσα στον πανικό του, να κρυφτεί στη σκεπή. Όταν επιχείρησε να κατέβει, η οροφή υποχώρησε, με αποτέλεσμα ο 22χρονος να πέσει στο κενό. Από την πτώση υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και, παρότι μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, υπέκυψε τα τραύματά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, ο νεαρός -πακιστανικής καταγωγής- δεν ήταν ο μοναδικός μετανάστης εργάτης ο οποίος ήταν ανασφάλιστος στον συγκεκριμένο εργοδότη. Το ίδιο συμβαίνει και με τους υπόλοιπους.

«Δηλώθηκε στο νοσοκομείο με το όνομα άλλου»

Ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου νεαρού κατήγγειλε, επίσης, ότι στο νοσοκομείο ο 22χρονος δηλώθηκε από τον εργοδότη του με το όνομα άλλου εργαζόμενου στην ίδια επιχείρηση. Τις καταγγελίες αυτές διαψεύδει ο συνήγορος του εργοδότη, επισημαίνοντας ότι ήταν κανονικά ασφαλισμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βίντεο από τις τραγικές στιγμές του ατυχήματος σοκάρει και προκαλεί ερωτήματα σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν τον νεαρό να κρυφτεί για να αποφύγει τον έλεγχο, ενώ η πλευρά του εργοδότη υποστηρίζει πως ήταν ασφαλισμένος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το εργοστάσιο κάηκε ολοσχερώς μία ημέρα μετά το δυστύχημα, με το πόρισμα της Πυροσβεστικής να κάνει λόγο για βραχυκύκλωμα.

Μάλιστα, υπάρχει και βίντεο-ντοκουμέντο που παρουσίασε το Ionian TV από το εργατικό ατύχημα στη ΒΙΠΕ Πατρών, όπως είχε αποκαλυφθεί λίγες μέρες πριν τη φωτιά που ξέσπασε στη φερετροποιία.

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή: pelop.gr 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης