Με την παρουσία… εικόνων μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, συζητήθηκαν οι πέντε αιτήσεις ακύρωσης για το μάθημα των θρησκευτικών σε όλη τη σχολική βαθμίδα. Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία το αίτημα να κατέβουν τα θρησκευτικά σύμβολα από την αίθουσα.
Ήταν μία παρεπίμπτουσα, αναμενόμενη για πολλούς απόφαση (κατ’ εφαρμογή της πάγιας νομολογίας) που ανακοίνωσε, με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο προεδρεύων του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Αθανάσιος Ράντος η οποία ελήφθη κατά πλειοψηφία 24 υπέρ έναντι 6 κατά. Την αφαίρεση των εικόνων από τη δικαστική αίθουσα είχε ζητήσει η Ένωση Αθέων και πέντε γονείς.
Έτσι, η συζήτηση των αιτήσεων ακύρωσης προχώρησε κανονικά με τις δύο πλευρές να αντιπαρατίθενται νομικά για το ζήτημα των θρησκευτικών (πρόγραμμα σπουδών και το περιεχόμενο του) στο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο, τον υποχρεωτικό εκκλησιασμό και την καθημερινή πρωινή προσευχή στα σχολεία, τον τρόπο απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών, κ.ά.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που παρακολούθησαν τη συζήτηση ήταν και ο γνωστός ως Jason-Aντιγόνη, o φοιτητής που έγινε γνωστός και από την παρουσία του στα έδρανα της Βουλής όταν ψηφίστηκε ο νόμος για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης