Σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδας διαμαρτύρεται για την περικοπή κατά πέντε εκατ. ευρώ των κονδυλίων που διατίθενται για τα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς την ώρα που αρκετοί δήμοι διατυπώνουν πάγιο αίτημα για ενίσχυσή τους, για αυτόν τον σκοπό.

Η ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προ δύο μηνών, σε απάντηση σχετικής ερώτησης που του υποβλήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός κύριος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι οι Δήμοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους ως προς τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Σήμερα, ο συνολικός προϋπολογισμός για τη χρηματοδότηση των Δήμων της χώρας με σκοπό την ”κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς” περικόπτεται κατά 5.000.000 ευρώ με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.

»Η κατασκευή καταφυγίων αδέσποτων ζώων για την προσωρινή φιλοξενία αδέσποτων ζώων δεν είναι απλά μια εκ της Νομοθεσίας (Εθνικής και Κοινοτικής) υποχρέωση των Δήμων. Αντιθέτως, είναι ένα απαραίτητο βήμα για την ορθή διαχείριση και την προστασία των ζώων αυτών. Η παροχή χρηματικών πόρων για αυτόν τον σκοπό ήταν ένα πάγιο αίτημα των Δήμων.

»Αντί λοιπόν ο Υπουργός Εσωτερικών να περικόπτει την αναγκαία αυτή ενίσχυση, θα έπρεπε να ενεργήσει και να πιέζει, μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών των οποίων προΐσταται, για την πλήρη αξιοποίηση των πόρων αυτών από τους Δήμους, παρέχοντας παράλληλα ένα εύλογο χρονικό διάστημα για την κατάθεση των αναγκαίων δικαιολογητικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η συγκεκριμένη ακατανόητη απόφαση αποτελεί αντίφαση σε σχέση με τις κατά καιρούς εκπεφρασμένες ως προς αυτά τα ζητήματα ευαισθησίες του κυρίου Πρωθυπουργού. Ως εκ τούτου, καλούμε και δημόσια για την ανάκληση της σχετικής απόφασης».

Εν τω μεταξύ, ρημάζουν παρατημένες εγκαταστάσεις που κατασκευάστηκαν για αυτόν τον σκοπό και έχουν κοστίσει εκατομμύρια στον ελληνικό λαό.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του zougla.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης