Πετροπόλεμος και δακρυγόνα αντεξουσιαστών-ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη στο περιθώριο της κινητοποίησης φοιτητών στη για τα θύματα της εθνικής τραγωδίας που σημειώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου στα Τέμπη.

Η διαμαρτυρία των φοιτητών ξεκίνησε στις 18.00 στην Καμάρα με πλακάτ που έγραφαν συνθήματα όπως «δεν ήταν ανθρώπινο λάθος» και «τέσσερα χρόνια ατομική ευθύνη», ενώ εναπόθεσαν μπροστά τους παπούτσια που συμβόλιζαν τις ανθρώπινες απώλειες, πολλές εκ των οποίων αφορούν συμφοιτητές τους και νεαρά άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο πριν τις 20:00 οι διαδηλωτές έφτασαν μέχρι τον ΟΕΣΕ, όπου υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία έστησε φραγμό, όταν κάποιοι επιχείρησαν να μπουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποχωρώντας στο ύψος της Μιχαήλ Καλού, εκεί όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΝΔ Θεσσαλονίκης, κάποιοι από τους αντιεξουσιαστές κινήθηκαν προς τα ΜΑΤ με καπνογόνα, ξεκίνησε πετροπόλεμος, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Στην οδό Μοναστηρίου από τις πέτρες έσπασε ένα ΑΤΜ, ενώ ακούστηκαν χειροκροτήματα προς τους διαδηλωτές από κόμσο που βγήκε στα μπαλκόνια ξενοδοχείου.

 

Πηγή: thesstoday.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης