Μάχη να περιορίσουν ένα επικίνδυνο μέτωπο που κινείται ανάλογα με τη φορά του ανέμου σε ορεινή δύσβατη περιοχή δίνουν πυροσβέστες αλλά και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας στη Φθιώτιδα, σε μια φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι ανάμεσα στα χωριά Γραμμένη και Παλιούρι του Δήμου Μακρακώμης.

Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη αιτία σε ορεινή περιοχή και πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις καθώς αναπτύχθηκε προς τρεις κατευθύνσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Μακρακώμη και από τη Λαμία που πήγαν στο συγκεκριμένο σημείο μπόρεσαν να ελέγξουν τα δύο από τα τρία μέτωπα πολύ γρήγορα, όμως ένα μέτωπο που κινείται βόρεια τους την περιοχή του Δομοκού ξέφυγε παρά τις ρίψεις που έκαναν τα δύο αεροσκάφη πετζετέλ που σταθμεύουν στο αεροδρόμιο της Λαμίας.

 Η φωτιά αρχικά κινήθηκε προς τα χωριά Παλιούρι και Καστρί και εκεί παρατάχθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να την αντιμετωπίσουν, αρχικά με 15 οχήματα και 30 πυροσβέστες όπως επίσης και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ βολές έκαναν και τα δύο αεροσκάφη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως η φορά του ανέμου άλλαξε, η φωτιά απομακρύνθηκε από τα χωριά Καστρί και Παλιούρι και πλέον σχημάτισε ένα μέτωπο που κινείται βόρεια ανάμεσα στα χωριά Τρίλοφο και Μοσχοκαρυά, όπου η μάχη συνεχίζεται από αέρος.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 80 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνδράμουν και πέντε αεροσκάφη.

Στο σημείο βρίσκονται και συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης τέσσερα οχήματα ΟΤΑ, η ΕΛ.ΑΣ. και το Δασαρχείο.

 

Προληπτική εκκένωση

Προληπτικά εκκενώθηκαν κάποια σπίτια που βρίσκονται κοντά στην πυρκαγιά ωστόσο οι κάτοικοι επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Στο σημείο βρίσκεται και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Ο αστυνομικός διευθυντής Φθιώτιδας, Μιχάλης Τσάτσης, μιλώντας στην κάμερα ανέφερε ότι η παρουσία τους κρίθηκε αναγκαία, για τη διευκόλυνση του έργου κατάσβεσης της φωτιάς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας κ. Θανάση Καρακάντζα «όλες οι δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν το μέτωπο πριν αυτό περάσει προς το χωριό Τρίλοφο ή προς το χωριό Μοσχοκαρυά, καθώς από κει και μετά πολύ δύσκολα αντιμετωπίζεται μέσα στη νύχτα. Προς το παρόν δεν κινδυνεύουν χωρία, καθώς έχει απομακρυνθεί φωτιά από αυτά».

 

Κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ότι η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο σημείο.

 

Πηγή: lamiareport.gr, tvstar.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης