Φωτογραφίες – Βίντεο: Γιώργος Δαγαλάκης

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή του Λουτρόπυργου, δύο με τρία χιλιόμετρα από τα διόδια της Ελευσίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 15 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα, ενώ το έργο της πυροσβεστικής συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη πραγματοποιούν ρίψεις νερού από αέρος για την ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων.

Το megaratv.gr έκανε γνωστό πως λίγο πριν τις 11:30 δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού Άνω Βλυχάδα (πάνω από την Εθνική) για προληπτικούς λόγους, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων, Κωνσταντίνο Φυλακτό.

Λίγο αργότερα, εστάλη και μήνυμα από το 112 για την εκκένωση, ενώ έχουν εφαρμοστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή. Το μήνυμα του 112 αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Άνω Βλυχάδα, εκκενώστε τώρα προς Μέγαρα».

 

.

Λόγω της φωτιάς είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, από το ύψος των Διοδίων της Ελευσίνας, που τώρα αποκαταστάθηκε.

Επίσης, είχε διακοπεί και η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μεγάρων Περαχώρας, στο ρεύμα προς Κόρινθο, από τη συμβολή της με την Παλαιά Εθνική Οδό. 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα αεροσκάφος τύπου air tractor που επιχειρούσε στη περιοχή προσθαλασσώθηκε. Οι δύο πιλότοι, είναι καλά στην υγεία τους, περισυλλέγησαν από μια ιδιωτική βάρκα και στη συνέχεια μετέβη σκάφος του λιμενικού για τους παραλάβει.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης