Μετά την έκρηξη κρουσμάτων της Τρίτης, όταν επιβεβαιώθηκαν 4.340 σε ένα 24ωρο, ο αριθμός των νέων μολύνσεων Covid-19 στη χώρα μας αναμένεται να είναι μειωμένος σήμερα Τετάρτη ωστόσο θα παραμένει σε υψηλά επίπεδα, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Τα νέα κρούσματα που θα ανακοινωθούν το απόγευμα της Τετάρτης (31/3) αναμένεται τα φτάσουν περίπου τα 3.500.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να εξετάσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα γίνουν η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου, η επαναλειτουργία των σχολείων, αλλά και το άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν πως οι ειδικοί εμφανίζονται διχασμένοι, με κάποιους να προτείνουν να αναβληθεί κατά μία εβδομάδα η λήψη αποφάσεων ώστε η επιδημιολογική εικόνα να είναι πιο «καθαρή» και με κάποιους να υποστηρίζουν ότι είναι σημαντικό να ανοίξουν ορισμένες δραστηριότητες οι οποίες δεν επιβαρύνουν το επιδημιολογικό φορτίο, δεδομένου ότι η καραντίνα δεν είναι πλέον αποτελεσματική.

Ανακοινώσεις για τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων αναμένεται να κάνει στις 18:00 το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιτροπή θα λάβει υπόψη της τα επιδημιολογικά στοιχεία, τα οποία δεν είναι πολύ καλά, αλλά και την κόπωση των πολιτών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης