Zougla Newsroom 

«Ο άνθρωπος που έκλεψε τους πίνακες είναι αυτός και τους έχει ακόμα στα χέρια του». Αυτή ήταν η κρίσιμη πληροφορία που έφτασε πριν από περίπου δύο μήνες στο Τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής και από τότε ο 49χρονος μπήκε στο μικροσκόπιο των αρχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έγιναν «σκιά» του χωρίς όμως ποτέ να προκύψει κάποιο στοιχείο που έδειχνε ότι είχε σχέση με την κλοπή των δύο πινάκων. «Η ζωή του ήταν πολύ απλή και επίσης ποτέ δεν πλησίασε το σημείο όπου τους είχε κρύψει» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση. Παράλληλα με την φυσική παρακολούθηση οι αστυνομικοί έλεγξαν και τη ζωή του 49χρονου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Στο twitter ανέβαζε συχνά φωτογραφίες με πίνακες και ειδικότερα ενός εκ των ζωγράφων που είχε κλέψει από την Πινακοθήκη. Αυτό ήταν ένα στοιχείο που μας κρατούσε  κοντά του για αρκετό καιρό» λέει αστυνομικός που υπηρετεί χρόνια στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Επίσης, οι Αρχές έλεγξαν και τα ταξίδια που έκανε στην Αγγλία και την Ολλανδία με το μυαλό τους να πηγαίνει στο ενδεχόμενο ότι αναζητούσε αγοραστή για τα ανεκτίμητης αξίας έργα τέχνης. «Δεν ξέρουμε αν αναζητούσε αγοραστή. Πάντως, αν το έκανε ήταν κατάλληλη εποχή καθώς έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την ημερομηνία κλοπής. Η διεθνής πρακτική λέει πως προϊόντα κλοπής περνάνε χρόνια μέχρι να αλλάξουν χέρια» υποστηρίζει αστυνομικός που χειρίστηκε την υπόθεση. Ωστόσο, από την έρευνα των αστυνομικών πρόεκυψε ότι ο 49χρονος δούλευε κατά καιρούς σε εταιρία logistics στην Αγγλία και την Ολλανδία για να βγάλει τα προς το ζην καθώς στη χώρα μας τα πινέλα και οι βούρτσες του ελαιοχρωματιστή δεν μπορούσαν να τον ζήσουν. 

Η απόφαση να τον εξετάσουν στο Τμήμα Διαρρηκτών πάρθηκε όταν έμαθαν ότι ο 49χρονος ήταν έτοιμος να πετάξει για την Ολλανδία την περασμένη Δευτέρα με τους αστυνομικούς να έχουν διλήμματα. «Δεν ξέραμε πότε θα γυρίσει και κυρίως δεν γνωρίζαμε που ήταν οι πίνακες. Εδώ όμως σταθήκαμε και λίγο τυχεροί» λέει αστυνομικός που συμμετείχε στην υπόθεση. Ο 49χρονος έκανε τεστ κορωνοϊού ώστε να μπορεί να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο. Όταν οι αστυνομικοί του ζήτησαν να τους ακολουθήσει και τον οδήγησαν στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, τους εκμυστηρεύτηκε ότι νόμιζε ότι είχαν ήδη βρει τους πίνακες στην ρεματιά της Κερατέας. Όμως οι αστυνομικοί δεν τους είχαν εντοπίσει μέχρι που εκείνος τους υπέδειξε το σημείο. «Ούτε από τύχη θα μπορούσε να τους βρει κάποιος καθώς πρόκειται για ένα μέρος από το οποίο δεν περνάνε ούτε κυνηγοί» λέει αστυνομικός που βρέθηκε στην ρεματιά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 49χρονος κρατείται και αύριο στις 12 θα απολογηθεί στον ανακριτή. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης