Στην εισαγγελία Πειραιά προκειμένου να απολογηθούν, οδηγήθηκαν σήμερα τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες Ρομά, που είχαν συλληφθεί μετά από την επίθεση σε πλήρωμα περιπολικού της αστυνομίας στου Ρέντη, όταν επιχείρησε να ελέγξει όχημα στο οποίο επέβαιναν Ρομά.

Οι συλληφθέντες που κατηγορούνται για αντίσταση, σωματική βλάβη, εξύβριση, απειλή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προσωρινά κρατούμενοι. Στις απολογίες τους υποστήριξαν ότι δεν ήταν οι ίδιοι που πραγματοποίησαν την επίθεση άλλα άλλοι Ρομά από τον καταυλισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πλήρωμα περιπολικού της αστυνομίας είχε επιχειρήσει να ελέγξει άτομα που επέβαιναν σε ένα κόκκινο Citroen Saxo. Ο οδηγός του οχήματος δεν υπάκουσε ανέπτυξε ταχύτητα παρασύροντας τους αστυνομικούς που το καταδίωκαν στη συμβολή της Λ. Κηφισού με την οδό Πειραιώς στου Ρέντη, όπου υπάρχει καταυλισμός Ρομά.

Τότε, εκεί ομάδα Ρομά επιτέθηκε στους αστυνομικούς πετώντας τους πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα και συνεπλάκησαν μαζί τους, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν στα χέρια και τον έναν αστυνομικό στο κεφάλι.Οι αστυνομικοί στην προσπάθεια τους να αποφύγουν την επίθεση πυροβόλησαν μάλιστα μία φορά στον αέρα. Στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και προχώρησαν σε προσαγωγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης