Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν μετά τον 16χρονο συγκατηγορούμενό τους, και η 15χρονη κόρη του θύματος μαζί με το 17χρονο φίλο της για τη  δολοφονία της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα. 

Τόσο η 15χρονη κόρη της 50χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε όσο και ο 17χρονος φίλος της από τη Ρουμανία, επανέλαβαν όσα και προανακριτικά, δείχνοντας δηλαδή ως δράστη του εγκλήματος τον17χρονο από το Λουτράκι, χωρίς ωστόσο να πείσουν για τη δική τους αθωωότητα με αποτέλεσμα να κριθούν προφυλακιστέοι και οι δύο, με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας ανηλίκων και του αρμόδιου εισαγγελέα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χωρίς να δείχνει ότι ακόμη και σήμερα έχει συναισθανθεί τις συνέπειες του εγκλήματος, η 15χρονη  μίλησε για τους καυγάδες με τη μητέρα της, υποστηρίζοντας όμως πως η ίδια βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο όπου άκουγε τις κραυγές της μητέρας της, αλλά δεν αντέδρασε. ΄Έτρεμα” είπε,  όταν ρωτήθηκε από την ανακρίτρια ανηλίκων για τη στάση της. Σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβε ότι αποφάσισε να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο εξόντωσης της μητέρας της μαζί με τον 17χρονο φίλο της, επειδή είχαν συχνούς και έντονους καβγάδες και παραδέχθηκε  ότι άκουγε τρέμοντας τις κραυγές της άτυχης γυναίκας από το διπλανό δωμάτιο, χωρίς ωστόσο να κάνει κάτι για να αποτρέψει το έγκλημα.

Φέρεται να υπέδειξε τον 16χρονο ως τον δράστη της δολοφονίας, παρότι εκείνος το διαψεύδει. Η 15χρονη είπε ότι  τον χρειάζονταν να τους βοηθήσει και πως ο ίδιος επέμενε να λάβει μέρος στη δολοφονία, χωρίς όμως να του έχουν υποσχεθεί χρήματα ως αντάλλαγμα. Μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε ότι ο 16χρονος έστελνε μηνύματα στο Facebook ρωτώντας πότε θα γίνει το έγκλημα!

Ο συνήγορος  της 15χρονης, Σπύρος Δημητρίου ζήτησε να διενεργηθεί  ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη αλλά και τοξικολογική εξέταση. “Η 15χρονη ανέφερε στην ανακρίτρια πως έχει μετανιώσει, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο συνήγορός της. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης