Εκρηκτικός μηχανισμός σε σπίτι εισαγγελέα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018, 04:00
Εκρηκτικός μηχανισμός σε σπίτι εισαγγελέα
Βίντεο - φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Συναγερμός σήμανε τα χαράματα στην Ελληνική Αστυνομία έπειτα από προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού επί της οδού Αδραμυτίου στον Βύρωνα.

Ειδικότερα, άγνωστος τηλεφώνησε στις 03.54 στα γραφεία του zougla.gr και προειδοποίησε πως θα ενεργοποιηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οδό Αδραμυτίου 18 στον Βύρωνα σε 20 λεπτά. «Δεν είναι φάρσα» ανέφερε.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας, άνδρες της οποίας απέκλεισαν την περιοχή, ενώ στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε αυτοσχέδια βόμβα μέσα σε κατσαρόλα, η οποία ήταν τοποθετημένη στην μπαγκαζιέρα δικύκλου που ήταν σταθμευμένο έξω από την πολυκατοικία όπου διαμένει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος. Σημειώνεται ότι o μηχανισμός δεν εξερράγη, πιθανώς λόγω λανθασμένης συνδεσμολογίας.Παράλληλα, όλα τα οικοδομικά τετράγωνα πλησίον του σημείου όπου εντοπίστηκε η αυτοσχέδια βόμβα είναι αποκλεισμένα. Επίσης, επί τόπου βρέθηκε το ρομπότ των πυροτεχνουργών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ κατάφεραν να εξουδετερώσουν τον μηχανισμό χωρίς ελεγχόμενη έκρηξη, γεγονός που διευκολύνει το έργο των ειδικών στα εργαστήρια. Ο μηχανισμός βρίσκεται ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια, τα οποία διενεργούν έρευνα.

Οι Αρχές έχουν ενημερώσει τους κατοίκους της περιοχής να μη βγουν από τα σπίτια τους. Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους στο σημείο βρίσκεται ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018, 09:06