Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Δαγαλάκης

Φοιτητικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται στα Προπύλαια ενάντια στο νέο νόμο-πλαίσιο, την πανεπιστημιακή αστυνομία και την παρουσία της Aστυνομίας στο ΑΠΘ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για έναν νόμο που, μεταξύ άλλων, «απαξιώνει τα πτυχία, υπονομεύει τους Φοιτητικούς Συλλόγους, ενώ διαμορφώνει για τα Ιδρύματα ένα μοντέλο διοίκησης με manager-επιτηρητές της επιχειρηματικής λειτουργίας […] που σημαίνει περαιτέρω εμπορευματοποίηση της έρευνας, άνοδο του κόστους σπουδών, υποβάθμιση της δωρεάν φοιτητικής μέριμνας».

Συλλαλητήριο και συναυλία διοργανώνουν και οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης την ίδια μέρα στις 19.00 στην Καμάρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καταγγέλλουμε το οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης που εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα με επίκεντρο το ΑΠΘ, με στόχο την νομιμοποίηση της καταστολής και της αστυνόμευσης μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους. Σε αυτό το σχέδιο η κυβέρνηση αξιοποιεί ασφαλίτες και ομάδες που καμία σχέση δεν έχουν με τους φοιτητές και τον αγώνα μας! Η κυβέρνηση με την ένταση της καταστολής θέλει να πνίξει κάθε φωνή οργανωμένης διεκδίκησης μέσα στα Πανεπιστήμια. Κάθε φωνή αντίστασης στις αντιδραστικές αλλαγές που φέρνει, στη λειτουργία του επιχειρηματικού πανεπιστημίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, γίναμε μάρτυρες της απαράδεκτης εισβολής και χρήσης χημικών και κρότου λάμψης από πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τον τραυματισμό φοιτητών.

Αποτελεί πρόκληση η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει την αστυνομοκρατία στο ΑΠΘ ως δήθεν έγνοια για τις υποδομές του πανεπιστημίου και την οικοδόμηση βιβλιοθήκης!! Η κυβέρνηση μιλάει χωρίς ίχνος ντροπής για τις υποδομές των σχολών μας, τη στιγμή που τις κράτησε κλειστές επί 2 χρόνια, η υποχρηματοδότηση έχει χτυπήσει κόκκινο, καταργεί τα δωρεάν συγγράμματα, ενώ απορρίπτει επανειλημμένα τα αιτήματα των φοιτητών για αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών, ανάμεσα στις οποίες και η κεντρική βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, της οποίας τα ταβάνια στάζουν!! Ως εδώ με την κοροϊδία!»

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το συλλαλητήριο στα Προπύλαια:

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης