Την ακύρωση της απόφασης που βάζει «λουκέτο» λόγω κορωνοιού στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, ζητεί με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης («ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ») που εκπροσωπεί περίπου 40.000 μέλη.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο στρέφεται κατά της υπ΄ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.17698/ 9.3.2021 κοινής υπουργικής απόφασης για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19, για το χρονικό διάστημα από 20 Μαρτίου έως 29 Μαρτίου 2021, υποστηρίζοντας ότι είναι αντισυνταγματική καθώς παραβιάζει την αρχή της ισότητας, καθώς επιτρέπει τη λειτουργία των εστιατορίων που λειτουργούν εντός των ξενοδοχείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, το Σωματείο ζητεί την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης με αυστηρά πρωτόκολλα, για να μην χρειαστεί να ξανακλείσουν.

Πάντως, ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο το επόμενο διάστημα να κατατεθεί στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο αίτημα αναστολής αλλά και προσωρινής διαταγής σε μια προσπάθεια να «παγώσει» η επίμαχη απόφαση.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης