Ρεπορτάζ: Αλ. Παπαδόπουλος

Για μια πρώτη νίκη των απανταχού δανειοληπτών έναντι των ξένων funds, κάνει λόγο ο δικηγόρος Γεώργιος Μπαρτζώκης, ενόψει της αυριανής υπόθεσης που εκδικάζεται από την ολομέλεια του Αρείου Πάγου προκειμένου να επικυρωθεί η απόφαση 822/22, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται στις ξένες εταιρείες (funds) που έχουν εξαγοράσει δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες, να βγάζουν σε πλειστηριασμό τα ακίνητα των δανειοληπτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαρτζώκης, γνωστοποιεί την περίπτωση ενός πελάτη του, στην οποία ένα εκ των funds και συγκεκριμένα η εταιρεία Indrum Hellas, αποφάσισε να ζητήσει αναστολή του πλειστηριασμού για ακίνητο του εν λόγω δανειολήπτη στο Βόλο, από τη Δευτέρα (24/1) μια μέρα δηλαδή πριν από τη σημερινή εκδίκαση αίτησης ανακοπής του εν λόγω πλειστηριασμού, που κατέθεσε στο ειρηνοδικείο Βόλου ο συγκεκριμένος δικηγόρος.  

Το έγγραφο της εταιρείας με το οποίο προτείνεται στον πελάτη - δανειολήπτη η αναστολή της εκδίκασης του προγραμματισμένου για τις 8/2/23 πλειστηριασμού του ακινήτου του.

«Θεωρούμε πως η απόφαση ενός εκ των funds  και συγκεκριμένα της εταιρείας Indrum Hellas που αιτήθηκε την αναστολή του προγραμματισμένου για τις 8/2/23 πλειστηριασμού ενός ακινήτου δανειολήπτη στο Βόλο, συνδυαζόμενο με το γεγονός ότι σήμερα συζητήθηκε στο ειρηνοδικείο Βόλου το δικό μας αίτημα ανακοπής του εν λόγω πλειστηριασμού,  έχουν άμεση σύνδεση με την αυριανή εκδίκαση στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου της απόφασης 822/22» ανέφερε αρχικά ο κ. Μπαρτζώκης για να προσθέσει στη συνέχεια:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αίτηση ανακοπής του εν λόγω πλειστηριασμού, που κατέθεσε σήμερα ο δικηγόρος Γιώργος Μπαρτζώκης.

«Στο εξώδικο που έστειλε η εν λόγω εταιρεία στον πελάτη μας, μάς ζητάει σε ένα μήνα να μπούμε στη ρύθμιση για τους ευάλωτους οφειλέτες αλλά και μας προτείνει τη διευκόλυνση πληρωμής μέρους του χρέους μας. Καταλάβαμε λοιπόν, ότι η συγκεκριμένη ενέργεια συνδέεται άμεσα και έχει άμεση σχέση με την αυριανή υπόθεση που εκδικάζεται στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου για την απόφαση 822/22. Γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι οι εταιρείες funds που διαχειρίζονται τα δάνεια τα οποία αγόρασαν από τις ελληνικές τράπεζες, δεν μπορούν να κάνουν καμία ενέργεια για να βγάλουν σε πλειστηριασμό τα σπίτια μας.

Καλούμε λοιπόν, τις εταιρείες διαχείρισης δανείων να κάνουν παρέμβαση αύριο στον Άρειο Πάγο για να ζητήσουν συμβιβασμό. Από την πλευρά μας αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, θα προσκομίσουμε στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου τα σχετικά έγγραφα της εταιρείας Indrum Hellas προς τον δανειολήπτη πελάτη μας, για να δέσουμε την υπόθεση».

Το έγγραφο με το οποίο γνωστοποιήθηκε η σημερινή δικάσιμος της παραπάνω υπόθεσης στο ειρηνοδικείο Βόλου.

Ακούστε τι δήλωσε ο δικηγόρος Γιώργος Μπαρτζώκης στη «Ζούγκλα» σχετικά με το παραπάνω θέμα:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης