Zougla Newsroom

Δυο επιπλέον κινητά τηλέφωνα, τα οποία είναι ηδη στα χέρια των Αρχών, αναμένεται να ανοίξουν τις επόμενες μέρες και οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αλλά και οι εισαγγελικοί λειτουργοί περιμένουν τα τυχόν αποτελέσματά τους με μεγάλη αγωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των δυο Πακιστανών, ηλικίας 27 και 29 ετών, και δεν αποκλείεται να περιέχουν και άλλες συνομιλίες με τον «συμπατριώτη τους από το Ιράν» με τον οποίο φέρονται να συνομιλούν και να σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικό χτύπημα στην «καρδιά» της Αθήνας.

Ωστόσο, έμπειροι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αλλά και εισαγγελικοί λειτουργοί που έχουν χειριστεί στο παρελθόν ανάλογες δικογραφίες επισήμαναν ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που… δεν έχει βρεθεί.

«Οι συνομιλίες με τον άγνωστο άνδρα είναι πολύ σημαντικές και δείχνουν ξεκάθαρα ότι ετοιμάζονταν τρομοκρατικά χτυπήματα στη χώρα μας. Αν π.χ οι δυο συλληφθέντες αρνηθούν την εμπλοκή τους, δεν έχουμε στα χέρια μας οπλισμό ή εκρηκτικές ύλες ώστε να είναι πιο ισχυρά τα στοιχεία που προσκομίσαμε στη Δικαιοσύνη» λέει αξιωματικος που όμως θεωρεί ότι τα στοιχεία που έχουν εντοπιστεί είναι άκρως επιβαρυντικά για τους δυο αλλοδαπούς.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωί της Παρασκευής οι δυο νεαροί θα απολογηθούν στον ανακριτή με δυο κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και θα πρέπει να δώσουν πειστικές εξηγήσεις, διαφορετικά θα πάρουν το δρόμο για τις φυλακές.

Σε αυτό όμως που ακόμα δεν έχουν απάντηση οι ελληνικές αρχές είναι το εξής. Για ποιο λόγο επιλέχτηκε η χώρα μας ώστε να γίνει ένα τόσο εντυπωσιακό, με απρόβλεπτες συνέπειες, χτύπημα το οποίο σίγουρα θα άλλαζε τις ισορροπίες μεταξύ Ελλήνων και Ισλαμιστών οι οποίοι ζουν στη χώρα μας; Ποιος ήθελε να αλλάξει την κατάσταση που επικρατεί εδώ και περίπου δυο δεκαετίες για τους Πακιστανούς στην Ελλάδα;

Τα προηγούμενα χρόνια, παρά τα δεκάδες τρομοκρατικά χτυπήματα ισλαμιστών σε Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, στην Αθήνα δεν ανησυχούσαν τόσο πολύ καθώς θεωρούσαν ότι η χώρα μας δεν αποτελούσε στόχο.

Το σίγουρο είναι ότι αν τα χτυπήματα γίνονταν τότε θα μιλούσαμε για μια νέα και άγνωστη «επόμενη μέρα» για την παρουσία των ισλαμιστών στη Ελλάδα.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης