Ένταση επικράτησε νωρίτερα στην περοχή του Μεταξουργείου μεταξύ αστυνομίας και διαλητωτών προγραμματισμένης αντιφασιστικής συγκέντρωσης. Συγκεκριμένα είχε προγραμματιστεί αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη για να μην ακυρωθεί το σημερινό πέρασμα της «Αμάλ» από την περιοχή ,μιας κούκλας με μορφή προσφυγοπούλας από τη Συρία.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να πληριάσουν την πλατεία αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους άφησαν, κάνοντας χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Στην ίδια πλατεία μέλη της «επιτροπής κατοίκων Αγίου Παύλου – Μεταξουργείο» είχαν απευθύνει  κάλεσμα έτσι ώστε να μη γίνει σήμερα η επίσκεψη της κούκλας στο Μεταξουργείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η  «Αμάλ», που σημαίνει «ελπίδα», είναι στην πραγματικότητα, μία μεγάλη μαριονέτα με ύψος 3,5 μέτρα, η οποία αντιπροσωπεύει εκατομμύρια παιδιά-πρόσφυγες, πολλά από αυτά χωρισμένα από τις οικογένειές τους. Το μεγάλο ύψος της προκαλεί την προσοχή μας ακριβώς για να μας αφυπνίσει για το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνουν οι πρόσφυγες.«Μη μας ξεχνάτε» είναι το μήνυμα που μεταφέρει σ΄ αυτό το τεράστιο ταξίδι της που ξεκίνησε από τη Συρία για να διασχίσει την Ευρώπη. Σημειώνεται πως η  «Αμάλ» έχει ξεκινήσει να περιπλανιέται στις ελληνικές πόλεις. Στην πρωτεύουσα  φτάνει με 3 στάσεις. Στην Ελευσίνα (πέρασε 1 Σεπτεμβρίου), στο κέντρο της Αθήνας (Μεταξουργείο) και τον Πειραιά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης