Μεγάλο «χτύπημα» σε πολυπλόκαμο κύκλωμα βαρόνων των ναρκωτικών φέρονται να έχουν καταφέρει οι αστυνομικές αρχές της Ελλάδας αλλά και ξένων χωρών που διακινούν μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στη χώρα μας βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης μεγάλης εμβέλειας και διεθνούς χαρακτήρα.
Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με τις Αρχές άλλων χωρών, έχουν ήδη συλληφθεί τρία άτομα στην Ελλάδα. Ακόμη έξι άτομα έχουν συλληφθεί στο Εκουαδόρ, σε αντίστοιχη επιχείρηση των αστυνομικών αρχών της χώρας.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει κατασχεθεί τεράστια ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους άνω των 300 κιλών.
Οι τρεις συλληφθέντες – δύο Έλληνες και ένας Αλβανός – φέρονται να είναι οι «εγκέφαλοι» του κυκλώματος, καθώς, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία, είναι οι ίδιοι που οργάνωσαν την αγορά και μεταφορά της κοκαΐνης.
Μάλιστα, οι ίδιοι είχαν ναυλώσει και ιστιοφόρο σκάφος, όπου βρέθηκε η εν λόγω ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας.
Τα ναρκωτικά προορίζονταν για την Αυστραλία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.
Παράλληλες επιχειρήσεις διεξάγονται και σε άλλες χώρες με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένων ομάδων δίωξης ναρκωτικών.
Η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει να πραγματοποιεί εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων εμπλεκομένων στο διεθνές κύκλωμα ή ποσοτήτων ναρκωτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης