Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης των τριών αναρριχητών που αγνοούνται από το βράδυ του Σαββάτου στα Καλάβρυτα. 

Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, τα ελικόπτερα που επιχειρούν δεν έχουν καταφέρει να τους εντοπίσουν. Οι χειριστές τους, ωστόσο, έχουν διακρίνει ένα κόκκινο κράνος και άλλο ένα μπλε αντικείμενο. Οι έρευνες επικεντρώνονται σε περιοχή στην οποία σχηματίστηκε χιονοστιβάδα, σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τρεις άνδρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών, κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στη χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία, ανέβηκαν στον Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από τη Στύγα, όπου εθεάθησαν για τελευταία φορά, θα πήγαιναν προς την περιοχή της Μαυρολίμνης.

Οι τρεις άνδρες δεν επέστρεψαν, και έκτοτε σήμανε συναγερμός για τον εντοπισμό τους. Οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού κέντρου τους αναζήτησαν, αλλά οι αναρριχητές είχαν αφήσει τα κινητά τηλέφωνα τους στο αυτοκίνητο. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση, στην οποία συμμετέχουν 15 άνδρες της Π.Υ. Καλαβρύτων, περιπολικό του Α.Τ. Καλαβρύτων και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καλαβρύτων ενώ συνδράμει και η 6η ΕΜΑΚ με τέσσερα οχήματα. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι σχετικά καλές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το πρώτο φως της ημέρας οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν επικεντρώνοντας στην περιοχή από Μαυρολίμνη έως Ύδατα της Στυγός. Τα συνεργεία διάσωσης και οι χιονοδρόμοι του χιονοδρομικού κέντρου προσπαθούν με drone αλλά και με επίγειες προσπάθειες να εντοπίσουν τους τρεις αγνοούμενους, ενώ αναμένεται και η συνδρομή εναέριων μέσων. 

Στo Mega μίλησε νωρίτερα σήμερα ο γενικός διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, Αλέξης Άγριος. «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πολλά δεδομένα. Έχουμε τρεις πολύ έμπειρους ορειβάτες που ξεκίνησαν εχτές να μεταβούν εκτός του κέντρου για παγο-αναρρίχηση. Ο ένας είναι και εκπαιδευτής και από τα πιο γνωστά ονόματα στη χώρα. Είχαμε νυχτερινή λειτουργία στο κέντρο, διαπιστώσαμε όταν κλείναμε ότι υπήρχε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ και ότι ήταν αυτών των τριών ατόμων που δεν είχαν γυρίσει ακόμα. Επικοινωνήσαμε με τους δικούς τους και δεν είχαν δώσει σημάδι ζωής. Έκτοτε είμαστε σε επιφυλακή και σε συντονισμό με την Πυροσβεστική και την αστυνομία», είπε ο κ. Άγριος.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης