Η παραπληροφόρηση, οι λεκτικές επιθέσεις ρατσιστικού μίσους μέσω των κοινωνικών δικτύων και η αποκάλυψη του ρόλου που παίζουν έξω από τα γήπεδα κάποιες οργανωμένες ομάδες χούλιγκανς ήρθαν ως μάλλον αναπόφευκτο συνοδευτικό της βίαιης επίθεσης σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Ήταν αναμενόμενο ότι η είδηση της σύλληψης ενός Έλληνα πολίτη Ιρακινής καταγωγής, ως υπόπτου για την επίθεση, θα ξυπνούσε σκοτεινά εθνικιστικά ένστικτα. Αυτό ακριβώς συνέβη. Όλο το απόγευμα κυκλοφορούσε στα social media η φήμη ότι δράστης της επίθεσης ήταν άλλο άτομο, διαφορετικής εθνικής καταγωγής, το οποίο πολλοί υπέδειξαν ως δράστη.  Η σελίδα του στο Facebook κατακλύστηκε από απειλητικά και υβριστικά μηνύματα, με ξεκάθαρα ρατσιστικό περιεχόμενο, στα οποία ο νεαρός υποχρεώθηκε αρχικά να απαντήσει με μία ανάρτηση στην οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν βρισκόταν χθες στη Νέα Σμύρνη και δεν είναι ο δράστης της επίθεσης. Στη συνέχεια ανάρτησε και βίντεο στο οποίο ανέφερε ότι πήγε ο ίδιος στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του για να ζητήσει εξηγήσεις και συμπλήρωσε ότι όποιος κάνει ανάρμοστα σχόλια «θα τον πληρώνει για όλη τη ζωή του», υπαινισσόμενος ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση του ξυλοδαρμού του αστυνομικού έδειξε ξεκάθαρα ότι σε περιόδους τόσο μεγάλης έντασης υπάρχει ο κίνδυνος να στοχοποιούνται άνθρωποι που δεν ευθύνονται, να εμπλέκονται ανευθυνοϋπεύθυνοι που δεν βοηθούν στη διαλεύκανση μίας υπόθεσης και τελικά να οδηγούμαστε στην απόκρυψη της αλήθειας.

Ας μην ξεχνάμε ότι για ό,τι αφορά τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, μιλάμε για οργανωμένους χούλιγκανς, για εμπλοκή συνδέσμου του Ολυμπιακού, για επιστράτευση οργανωμένων χούλιγκανς των μεγάλων ομάδων του κέντρου και γενικά για ένα συνονθύλευμα μηχανισμών που ενεπλάκησαν τη νύχτα των επεισοδίων και της βίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης