Συλλαλητήριο κατά της ιδιωτικοποίησης από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021, 10:45
Συλλαλητήριο κατά της ιδιωτικοποίησης από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Βίντεο-Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Συλλαλητήριο κατά της ιδιωτικοποίησης, από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, πραγματοποιήθηκε έξω από τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης, στην οδό Χαλκοκονδύλη 30.

Παράλληλα, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία σήμερα, Τρίτη, ενώ στη σχετική ανακοίνωσή της αναφέρονται τα εξής:

«Η απόφαση της διοίκησης, με εντολή της κυβέρνησης, για την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) της ΔΕΗ χωρίς τη συμμετοχή του Δημοσίου οδηγεί στην "απώλεια" της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας. Ως εργαζόμενοι, είμαστε κομμάτι μιας μεγαλύτερης προσπάθειας που έκανε δυνατή την πρόσβαση των καταναλωτών σε ένα βασικό και απαραίτητο αγαθό, το ηλεκτρικό ρεύμα. Αυτό το αγαθό σήμερα κινδυνεύει.

Κανείς μας δεν ξεχνάει τις πολλές προσπάθειες που έγιναν για τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Αυτή ίσως είναι η πιο επικίνδυνη απόπειρα. Έχουμε υποχρέωση να δώσουμε μια μάχη, ίσως έναν κρίσιμο αγώνα. Η ΔΕΗ, αν προχωρήσει η ΑΜΚ, όπως σχεδιάζεται, δεν θα είναι η ίδια εταιρία με αυτήν στην οποία εργαστήκαμε. Θα έχει χάσει οριστικά το "Δ". Το "Δ" της Δύναμης και του Δημοσίου Συμφέροντος. Έχουμε χρέος, απέναντι στους καταναλωτές, στις οικογένειές μας αλλά και στην ιστορία μας να ακουστεί η φωνή μας και να αγωνιστούμε: Έχουμε χρέος Να μη Χαθεί το "Δ" της ΔΕΗ».

 

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021, 13:13