Συλλήψεις ατόμων που διέπρατταν ληστείες σε διάφορες περιοχές της Αττικής

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021, 12:54
Συλλήψεις ατόμων που διέπρατταν ληστείες σε διάφορες περιοχές της Αττικής

Συνελήφθησαν δύο μέλη συμμορίας που διέπρατταν ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, μίνι μάρκετ και περίπτερα της Αττική.

Όπως προέκυψε από έρευνα των αστυνομικών, οι κατηγορούμενοι τουλάχιστον από τα μέσα του μήνα Αυγούστου του τρέχοντος έτους είχαν συγκροτήσει συμμορία, διαπράττοντας συστηματικά ληστείες σε βάρος υπαλλήλων πρατηρίων υγρών καυσίμων και περιπτέρων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι, βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, μετέβαιναν από κοινού, χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτα που είχαν προηγουμένως αφαιρέσει, στα εν λόγω καταστήματα που είχαν στοχοποιήσει. Αρχικά, ο ένας εκ των δύο εισερχόταν σε αυτά προσποιούμενος τον πελάτη, κατασκοπεύοντας τον χώρο και την κατάλληλη στιγμή εξερχόταν κάνοντας σήμα στον αλλοδαπό να αναλάβει δράση.

Στη συνέχεια, ο δεύτερος δράστης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, έμπαινε στον χώρο αιφνιδιαστικά και με την απειλή πιστολιού ή μαχαιριού ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους, μη διστάζοντας να ασκήσει σωματική βία, και αφαιρούσε τις εισπράξεις του καταστήματος.

Κατά τη διάρκεια της ληστείας, την οποία έκανε ο ξένης καταγωγής δράστης, ο ημεδαπός παρείχε άμεση συνδρομή ως «τσιαλιαδόρος», παραμένοντας σε κοντινή απόσταση εξωτερικά του καταστήματος.

Από τις έρευνες στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το όπλο ρέπλικα, το μαχαίρι και μέρος του ρουχισμού που χρησιμοποιούσαν κατά την τέλεση των ληστειών και μικροποσότητα κάνναβης. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν -14- ληστείες και μία κλοπή μοτοσικλέτας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021, 13:00