Συνελήφθη για παράνομη διάθεση συνδρομητικών καναλιών

Συνελήφθη για παράνομη διάθεση συνδρομητικών καναλιών

Στα χέρια της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος έπεσε στις 9 Απριλίου σε περιοχή της Β. Ελλάδας ένας άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία, την προστασία συνδρομητικών υπηρεσιών και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς διέθετε παράνομα προς τρίτους, έναντι αμοιβής, το περιεχόμενο προστατευόμενων συνδρομητικών καναλιών, με χρήση τεχνολογίας IPTV.

Σε αστυνομική επιχείρηση στο σπίτι του συλληφθέντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ψηφιακοί δέκτες, τεχνολογίας IPTV, δύο σκληροί δίσκοι Η/Υ, από τους οποίους ο ένας εξωτερικός, και μία κάρτα SIM.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη έξι άτομα, τα οποία είτε παραχωρούσαν στον συλληφθέντα προς διαμοιρασμό τις νόμιμες συνδρομές υπηρεσιών (κάρτες) που κατείχαν είτε εισέπρατταν έσοδα από την παράνομη δραστηριότητα.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελία και παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019, 10:56