Ταυτοποιήθηκε, αναζητήθηκε και συνελήφθη στο σπίτι του στη Μαγούλα, μέσα σε λίγες ώρες το άτομο που φέρεται να γκρέμισε τον αστυνομικό από το μηχανάκι κατά τις βίαιες συγκρούσεις το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται για έναν 30χρονο που είναι Έλληνας πολίτης αλλά κατάγεται από το Ιράκ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το άτομο αυτό ανήκει σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού, και στο παρελθόν έχει συλληφθεί για επεισόδια μεταξύ οπαδών και υποθέσεων ναρκωτικών. Από το βράδυ της Τρίτης και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων είχε επισημανθεί από δημοσιογράφους πως ανάμεσα στους διαδηλωτές είχε κινητοποιηθεί και ένας μεγάλος αριθμός χούλιγκαν από τις ομάδες του πρώην Π.Ο.Κ. αλλά και από τοπικούς οπαδικούς μηχανισμούς. Είναι αυτοί οι χούλιγκαν που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια και που ανέλαβαν πρωτοβουλία όταν μέρος των διαδηλωτών κινήθηκε για να πολιορκήσει το αστυνομικό τμήμα Νέας Σμύρνης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και το οποίο περιγράφει όλες τις φάσεις της επίθεσης κατά του αστυνομικού, προκύπτει πως το άτομο αυτό διαθέτει έναν χαρακτηριστικό σωματότυπο. Πρόκειται για εύσωμο άνδρα, πολύ καλά γυμνασμένο ο οποίος ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα για να ολοκληρώσει την επίθεσή του κυνηγώντας τη μοτοσικλέτα. 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέραν αυτού του 30χρονου ιρακινής καταγωγής, που ταυτοποιείται και ως οργανωμένος χούλιγκαν μεγάλης ομάδας, οι υπόλοιποι 16 συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες. 

Ένας από αυτούς, ο οποίος κατά το κατηγορητήριο φέρεται να έχει πρωτοστατήσει στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, όπως ενημερώνει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Και αυτό το άτομο ανήκε, κατά τους αστυνομικούς πάντα, στην ομάδα η οποία επιτέθηκε από το παρακείμενο παρκάκι κατά της αστυνομικής μοτοσικλέτας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο αστυνομικός. Ο νεαρός που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας είναι 22 ετών. Για τους υπόλοιπους 15 συλληφθέντες ασκήθηκε δίωξη για τα κακουργήματα της έκρηξης, κατοχής εκρηκτικών, αλλά και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Τα ίδια άτομα αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και κατά περίπτωση για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, εξύβριση, οπλοφορία και οπλοχρησία. Άπαντες παραπέμφθηκαν σε ανακριτή. 

Προκαλεί εντύπωση και έντονο προβληματισμό το γεγονός ότι αυτό το άτομο ηλικίας 30 ετών που φέρεται να γκρέμισε τον αστυνομικό από το μηχανάκι κινήθηκε με τόση άνεση, ταχύτητα και στοχοπροσήλωση παρά την ένταση των επεισοδίων αλλά και της έντονης αστυνομικής παρουσίας που ήταν ορατή γύρω του. Ο προβληματισμός δε, αφορά τη λειτουργία εκείνων των μηχανισμών οι οποίοι εγγυήθηκαν την κινητοποίηση ομάδων χούλιγκαν που προέρχονται από διαφορετικούς οπαδικούς μηχανισμούς, τοπικούς ή μεγαλύτερης εμβέλειας παρά τις μεταξύ τους διαφορές. Προφανώς απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά θα δώσει η ανάκριση καθώς και η δημοσιογραφική έρευνα. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης