Zougla newsroom

Τον αναζητούσαν ως έναν από τους πιο σκληρούς ληστές που δρούσε στην κοσμοπολίτικη Μύκονο και εισέβαλε σε πολυτελείς βίλες. Μαζί με τους συνεργούς του δεν δίσταζαν να απειλούν τα θύματα τους και να αρπάζουν ό,τι πολύτιμο έβρισκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους αστυνομικούς που είχαν ασχοληθεί με την ληστεία σε βάρος του ζευγαριού, ιδιοκτήτες μιας από τις πιο γνωστές ταβέρνες του νησιού τον Σεπτέμβριο του 2020, ένας από τους δράστες είχε ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα που έκανε τα θύματα να τον θυμούνται… «Ήταν πολύ κοντός σε σχέση με τον συνεργό του. Το ύψος του έφτανε το 1,60 ενώ ο ένας από τους συνεργούς του ήταν κοντά στο 1,80» λέει αστυνομικός που είχε ασχοληθεί με την συγκεκριμένη υπόθεση. Πλέον, ο «κοντός ληστής της Μυκόνου» είναι στα χέρια των διωκτικών αρχών. 

Το σπίτι του ζευγαριού, μετά την ληστεία απ όπου είχαν αρπάξει πάνω από δέκα χιλιάδες ευρώ και την βέρα της 62χρονης γυναίκας,  είχε «σαρωθεί» ενώ η επικίνδυνη «σπείρα των τεσσάρων» πάνω στον πανικό της είχε αφήσει πίσω της αρκετά αντικείμενα. «Βρήκαμε μια μαξιλαροθήκη, ένα μπουκάλι νερού, ένα καπέλο τζόκεϊ, έναν λοστό και ένα μαχαίρι κουζίνας που κρατούσε ένας από τους δράστες» λέει αξιωματικός που γνώριζε λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zougla.gr, αυτό που «πρόδωσε» τον 26χρονο ήταν το γενετικό υλικό του που βρέθηκε πάνω στο μπουκάλι του νερού και είχε αποθηκευτεί στη βάση δεδομένων των εγκληματολογικών εργαστηρίων. Όμως ήρθε το «πλήρωμα του χρόνου» και πριν από λίγες μέρες σε έναν τυχαίο έλεγχο στο κέντρο της Αθήνας οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα. Οι αστυνομικοί πήραν δείγμα DNA και λίγο αργότερα ταυτοποιήθηκε με αυτό που είχε βρεθεί στην βίλα της Μυκόνου.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 26χρονος, αλβανικής καταγωγής, με απειλή όπλων είχε μπει με τους συνεργούς του στο σπίτι του γνωστού εστιάτορα της Μυκόνου μόλις εκείνος είχε επιστρέψει από την δουλειά του. Ίσως και να ήξεραν ότι θα είχε μαζί του χρήματα για να πληρώσει την επόμενη μέρα υποχρεώσεις της επιχείρησης του. Ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου τον 68χρονο και την σύζυγο του και ζητούσαν επιτακτικά να μάθουν που είχαν τα χρήματα. Κάποια στιγμή το ζευγάρι έβαλε τις φωνές και η κόρη τους, η οποία μένει ακριβώς από πάνω, κατέβηκε να δει τι συνέβαινε. Ο «κοντός ληστής της Μυκόνου» μαζί με τους συνεργούς του έφυγαν αφού πρώτα όμως είχαν χτυπήσει το ζευγάρι στο πρόσωπο και την πλάτη.  

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, ενώ η αναζήτηση των υπολοίπων δραστών συνεχίζεται. Ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zougla.gr, η συγκεκριμένη ομάδα ληστών φέρεται να έχει εμπλοκή και σε άλλες επιθέσεις σε πολυτελή σπίτια του νησιού καθώς υπάρχουν και άλλες μαρτυρίες θυμάτων που περιέγραφαν ότι «ένας από τους ληστές ήταν κοντός». 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης