Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, είχε σήμερα σειρά συναντήσεων κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης ‘Αμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2021, που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο «Metropolitan Expo» στα Σπάτα.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνομίλησε με τον Κύπριο υπουργό ‘Αμυνας Χαράλαμπο Πετρίδη κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο του υπουργείου ‘Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, που συμμετέχει για πρώτη φορά σε διεθνή έκθεση με εθνικό περίπτερο. Επιπλέον, είχε ολιγόλεπτες συνομιλίες με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, αλλά και τους ομολόγους του αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων της Τσεχικής Δημοκρατίας general Aleš Opata και της Δημοκρατίας της Ρουάντα major general Jean Bosco Kazura.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, συνομίλησε με τον υποδιοικητή της διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής major general Joe Jarrard αλλά και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας general Fayyad bin Hamed Al-Ruwaili, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων.

Κατά την παρουσία του στο χώρο της έκθεσης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τα περίπτερα εγχώριων και διεθνών εταιριών αμυντικού υλικού, όπου ενημερώθηκε για τις δυνατότητες των εκθεμάτων τους.

Το «παρών» στη σημερινή τελετή εγκαινίων της έκθεσης DEFEA έδωσαν ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Επίσης, στην τελετή παρέστησαν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης, βουλευτές, στελέχη ξένων διπλωματικών αντιπροσωπειών, ακόλουθοι ‘Αμυνας ξένων χωρών, εκπρόσωποι της περιφερειακής και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης