Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Σκύρος η οποία επλήγη σοβαρά από την κακοκαιρία του Σαββάτου. Πολλές εκτάσεις πλημμύρισαν, και 4 γέφυρες να κατέρρευσαν. Δύο 24ωρα μετά, η Σκύρος μετρά καταστροφές.

Η πανέμορφη αμμουδιά Πεύκος άλλαξε όψη από την κακοκαιρία που έπληξε το νησί. Οι εργασίες για την απομάκρυνση των φερτών υλικών είναι σε εξέλιξη, όπως και στην παραλία Αχερούνες όπου όμως κατέρρευσε η γέφυρα που οδηγούσε στον οικισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κίνηση προς τις Αχερούνες διεξάγεται από παρακαμπτηρίους, ενώ εντός της εβδομάδας θα τοποθετηθεί μεταλλική γέφυρα. Η κίνηση στο οδικό δίκτυο διεξάγεται ομαλά και τα πλοία έρχονται γεμάτα, καθώς οι ακυρώσεις είναι ελάχιστες.

Αν και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο 100 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρo ή 100 τόνους ανά στρέμμα κατέγραψε σε 12 ώρες ο σταθμός της ΕΜΥ στο αεροδρόμιο της Σκύρου, οι τουρίστες και οι κάτοικοι στα κεντρικά και βόρεια δεν κατάλαβαν τίποτα, καθώς η κακοκαιρία επικεντρώθηκε στο νότιο μέρος του νησιού.

Ο δήμαρχος Σκύρου, εμφανίστηκε χθες καθησυχαστικός λέγοντας ότι «πλέον λειτουργούν όλα τα οδικά δίκτυα στο νησί» παρά την κατάρρευση τεσσάρων γεφυρών. Σημείωσε πως έχουν κλείσει την πρόσβαση σε δύο παραλίες, την παραλία του Πεύκου και της Αχερούνας, όπου κατέρρευσε μία από τις τις τέσσερις γέφυρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρίκο οι δυο γέφυρες που υπέστησαν ζημιές από τους μεγάλους όγκους του νερού βρίσκονται στο νότιο κομμάτι του νησιού, στο δρόμο που οδηγεί στο ναυτικό σταθμό και οι άλλες δύο είναι στη διαδρομή για Αχερούνα. Γεγονός που ανάγκασε αρκετούς παραθεριστές να διανυκτερεύσουν σε άλλα καταλύματα, μη μπορώντας να προσεγγίσουν το κατάλυμα που έμεναν.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης