«Η πολιτεία να εξασφαλίσει ποιοτικές υποδομές για όλα τα παιδιά, αλλιώς τα αποκλείει από την εκπαίδευση». Αυτό τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην επίσκεψη του στο 1ο και 2ο γυμνάσιο Λαγκαδά όπου εδώ και 2 χρόνια το μάθημα γίνεται σε κοντέινερ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στον Λαγκαδά λίγο μετά τις 10 το πρωί και πραγματοποίησε αυτοψία στο σχολικό κτίριο που έχει κριθεί επικίνδυνο, συνοδευόμενος από καθηγητές και μαθητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από κοινού το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές του 15μελους, τόνισαν πως το χρόνιο αίτημα τους είναι να δρομολογηθεί η διαδικασία για τη δημιουργία ενός νέου σχολείου.

«Το ζήτημα δεν είναι να χτιστεί σχολείο σε δυο μέρες, αλλά τουλάχιστον να ξεκινήσει η διαδικασία», είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα ο διευθυντής του γυμνασίου κ. Θεοδοσιάδης και πρόσθεσε «το κτίριο έχει χαρακτηριστεί επικίνδυνο, τα κοντέινερ αλλά όλα αυτά στερούν το σχολείο από μια φυσιολογική λειτουργία», ενώ σημείωσαν πως υπάρχουν διαθέσιμα οικόπεδα όπου θα μπορούσαν να χτιστούν σχολικά κτίρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως «αν δε δρομολογείται σε δυο χρόνια μια λύση, πότε θα λυθεί το πρόβλημα;». Παράλληλα, συνομίλησε με παιδιά που του είπαν ότι τον χειμώνα κρυώνουν, καθώς τα κιμπο χρειάζονται 2-3 ώρες μέχρι να ζεσταθούν με τα aircondition.

Στη συνέχεια οι καθηγητές του έδειξαν την αίθουσα όπου έως και σήμερα πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις τους, φορώντας… κράνη για να προφυλαχτούν σε περίπτωση κατάρρευσης της οροφής.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνόδευε η υποψήφια βουλευτής Δώρα Αυγέρη.

     

Πηγη: thestoday.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης