Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Στο εδώλιο του Δ’ Μονομελούς Εφετείου της Αθήνας πρόκειται να καθίσει την επόμενη εβδομάδα ο 40χρονος Νιγηριανός Κ. Ε., ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Απρίλιο στον Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» να μεταφέρει… στο στομάχι του 67 αυτοσχέδιες συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους ενός κιλού και 100 γραμμαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, ο συλληφθείς, λίγες ημέρες πριν εντοπιστεί στο αεροδρόμιο και ενώ βρισκόταν στο Βέλγιο, προμηθεύτηκε ένα κιλό και 102 γραμμάρια κοκαΐνη σε 67 ωοειδείς συσκευασίες τις οποίες απέκρυψε στο στομάχι του δια της κατάποσης.

Την 18η Απριλίου, κατά την άφιξή του στο «Ελ. Βενιζέλος» από τις Βρυξέλλες εισήγαγε την κοκαΐνη στη χώρα μας και την 19η Απριλίου εντοπίστηκε επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας να κατέχει την εν λόγω ποσότητα με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της στην Ελλάδα.


(Οι συσκευασίες με τα ναρκωτικά)

«Ή θα μετέφερα τα ναρκωτικά ή θα σκότωναν τους γονείς μου»

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος, ο οποίος τα τελευταία οκτώ χρόνια μένει μόνιμα στη Σουηδία και είναι παντρεμένος με μία Σουηδέζα με την οποία έχει αποκτήσει έναν γιο, ισχυρίσθηκε ότι ο λόγος που μετέφερε τα ναρκωτικά είναι οι απειλές που δεχόταν από έναν ομοεθνή του, που ονομάζεται «Εμέκα», για χρέος ύψους 2.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ο οποίος δήλωσε πως δεν διαθέτει χρήματα και ότι εργάζεται περιστασιακά ως οξυγονοκολλητής, όλα ξεκίνησαν όταν ο «Εμέκα», μία εβδομάδα πριν τη σύλληψή του, τον κάλεσε στο τηλέφωνο και του είπε να μεταβεί στο Βέλγιο για να παραλάβει τα ναρκωτικά και να τα μεταφέρει στην Αθήνα.

«Πριν δύο χρόνια δανείστηκα από τον Εμέκα 2.000 ευρώ γιατί ήταν η γυναίκα μου άρρωστη, τα οποία μέχρι και σήμερα δεν μπόρεσα να επιστρέψω γιατί δεν έχω μόνιμη δουλειά. Ο Εμέκα με απείλησε, ότι από τη στιγμή που δεν μπορώ να του επιστρέψω τα χρήματα θα πρέπει ή να μεταφέρω τα ναρκωτικά στην Αθήνα ή διαφορετικά θα σκότωνε τους γονείς μου στη Νιγηρία. Έτσι αναγκάστηκα να μεταβώ στο Βέλγιο όπου με περίμενε ο Εμέκα. Εκεί μου έδωσε τα ναρκωτικά για να τα καταπιώ, με τράβηξε φωτογραφία και μου είπε ότι στην Αθήνα με το που θα έβγαινα από το αεροδρόμιο θα με περίμενε κάποιος άγνωστος να με παραλάβει. Μπόρεσα και κατάπια περίπου 65 συσκευασίες. Μόλις έφθασα στην Αθήνα με σταμάτησαν οι αστυνομικοί για έλεγχο» κατέθεσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κατηγορούμενος πρόσθεσε ότι δεν είπε από την αρχή την αλήθεια γιατί φοβόταν για τη ζωή των γονιών του. «Η μητέρα μου με έπαιρνε συνεχώς τηλέφωνο κλαίγοντας και μου ζητούσε να πληρώσω τον Εμέκα γιατί την απειλούσαν» υποστήριξε.

«Η θυματοποίηση του εντολέως μου είναι πρόδηλη»

Ο δικηγόρος του 40χρονου, κ. Δημήτρης Κακόγιαννος, μιλώντας στο zougla.gr ανέφερε πως ο κατηγορούμενος είναι ο πιο αδύναμος κρίκος μιας αλυσίδας που σπάει δύσκολα.

«Η θυματοποίηση του εντολέως μου είναι πρόδηλη. Η νομική μου στόχευση είναι να ανατρέψω την αρνητική προδιάθεση. Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι απειλούμενος να αποδώσει ένα ποσό 2.000 ευρώ σε κάποιον, του ανατέθηκε να κάνει αυτή την πράξη με την απειλή ότι αν δεν το έπραττε θα φονεύονταν οι γονείς του στη Νιγηρία. Η κρίση δεν είναι οικονομική, είναι υπαρξιακή» τόνισε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης