Η Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το απαράδεκτο για την Εκκλησία περιστατικό που εκτυλίχθηκε ανήμερα του Αγίου Γεωργίου στην εκκλησία του φερώνυμου χωριού της κοινότητας Δωρίου της Μεσσηνίας.

Όπως είχε δημοσιεύσει το zougla.gr, o σύλλογος του Αγίου Γεωργίου Μεσσηνίας έχει κατά καιρούς διαμαρτυρηθεί για τη συμπεριφορά του παπά αλλά και της συγκεκριμένης παπαδιάς. Αποκορύφωμα η περασμένη Δευτέρα, όπου η παπαδιά του χωριού δεν άφηνε τους κατοίκους να κάνουν περιφορά της εικόνας όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο.Κάτοικοι αλλά και μέλη του συλλόγου «Άγιος Γεώργιος», μιλώντας στο zougla.gr ανέφεραν πως έχουν ήδη κινηθεί νομικά πρόσφατα εναντίον του παπά και της παπαδιάς ενώ εκφράζουν την απογοήτευσή τους από την πλευρά του Μητροπολίτη Τριφυλίας, ο οποίος – όπως καταγγέλλουν- παρόλο που στο παρελθόν τον είχαν ενημερώσει για άλλα περιστατικά που αφορούν και την οικονομική διαχείριση της συγκεκριμένης εκκλησίας εκείνος αδιαφορούσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σύλλογος όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η ηλεκτρονική μας εφημερίδα, ζητά να μάθει γιατί το εκκλησιαστικό συμβούλιο απουσίαζε την ημέρα του περιστατικού. Επίσης όπως διαμηνύουν είναι αποφασισμένοι να φτάσουν το θέμα ακόμα και σε ανώτατα κλιμάκια της Εκκλησίας διότι σύμφωνα με τους ίδιους «δεν πάει άλλο με αυτόν τον παπά και την παπαδιά».

Το απαράδεκτο βίντεο το οποίο δείχνει την παπαδιά να εμποδίζει τους πιστούς να κάνουν περιφορά της εικόνας έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου και προφανώς έχει ενοχλήσει τη Μητρόπολη Τριφυλίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την ανακοίνωσή της λοιπόν η Μητρόπολη της περιοχής εκφράζει τη θλίψη της για την ένταση που προκλήθηκε και τονίζει ότι όλες οι αναφερθείσες καταγγελίες εξετάζονται.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Ἡ Ἱερὰ Μητρόπολις Τριφυλίας καὶ Ολυμπίας δηλώνει τὴν βαθυτάτην θλίψιν της διὰ τὴν ἔντασιν ποὺ προκλήθηκε μετὰ τὴν Θείαν Λειτουργίαν τοῦ ἑορτασμού τοῦ Ἁγίου Γεωργίου εἰς τὸν φερώνυμον Ἱερὸν Ναὸν τοῦ Ἁγίου Γεωργίου Δωρίου Μεσσηνίας.

Ὅλες οἱ ἀναφερθεῖσες καταγγελίες ἐξετάζονται.

Ἡ σαφὴς βούλησις τοῦ Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου κ. Χρυσόστομου διὰ νὰ ἀντιμετωπιστοῦν θέματα παρανομίας, διαφθορᾶς καὶ ἀσεβείας πρὸς τὶς ἱερατικὲς ἀρχές ἔχει ἐνοχλήσει κάποιους «ἐπαγγελματίες» ποὺ ἐμφανίζονται ὣς πιστοί, ἐνὼ ἀποσκοποῦν ἀποκλειστικὰ εἰς ἴδια συμφέροντα.

Ἡ ὑποδειγματικὴ ἀφοσίωσις τοῦ Σεβασμιωτάτου στὸ ἔργο τῆς ποιμαντικῆς ἀνατάσεως τῆς ἐν λόγῳ ἐνορίας ἀλλὰ καὶ τῆς δικαίας προάσπισεως τῶν συμφερόντων τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ ἐπ’ ἀγαθῷ πάντα τοῦ ποιμνίου, ἀπαντοῦν στοὺς ἱσχυρισμοὺς περὶ δήθεν ἀδιαφορίας τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως.

Δηλώνουμε ρητῶς ὅτι πάγια θέσις τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως εἶναι ἡ ἄμεσος ἐπίλυσις ὅλων τῶν προβλημάτων εἰς τὴν περιφέρειαν ἀρμοδιότητός της, ἡ προαγωγὴ τοῦ ποιμαντικοῦ ἔργου καὶ ἡ προάσπισις μὲ κάθε νόμιμο μέσο τῶν Ἐκκλησιαστικῶν ἀρχῶν μας.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΑΣ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΣ»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης