Zougla newsroom

Μια οικονομική διαμάχη μεταξύ του ιδιοκτήτη και των δυο συνδιαχειριστών ήταν η αιτία του εμπρησμού του πολυτελούς ξενοδοχείου τον περασμένο Δεκέμβριο, στη λεωφόρο Συγγρού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών συνέλαβαν την 52χρονη συνδιαχειρίστρια, τον 54χρονο συνδιαχειριστή και δύο αλλοδαπούς υπαλλήλους, ηλικίας 41 και 37 ετών, οι οποίοι ήταν αυτοί που έβαλαν φωτιά στα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, η εταιρεία που διαχειριζόταν το ξενοδοχείο χρωστούσε σχεδόν 900 χιλιάδες ευρώ στον 51χρονο ιδιοκτήτη, ο οποίος είχε κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να έρθει στην κατοχή του η επιχείρηση. Μάλιστα, γι αυτόν τον λόγο στη λεωφόρο Συγγρού ήταν καθημερινά δικαστικοί επιμελητές και συνεργάτες τους, οι οποίοι έλεγχαν τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη μεταβίβαση.

«Μόλις έφτασαν στο σημείο οι δικαστικοί επιμελητές, χτύπησε η σειρήνα του ξενοδοχείου που βρίσκεται στο ισόγειο. Είχε ανιχνευθεί καπνός» λέει στο zougla.gr αξιωματικός που συμμετείχε στις έρευνες από την πρώτη στιγμή. Ακολούθησαν οι γνωστές σκηνές πανικού με τους ενοίκους του ξενοδοχείου να κατεβαίνουν από τα μπαλκόνια με τη βοήθεια των πυροσβεστών. Μάλιστα, τρεις ένοικοι είχαν τραυματιστεί, με πιο σοβαρά μια 25χρονη κοπέλα από την Ουκρανία, η οποία είχε νοσηλευτεί διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αττικού Νοσοκομείου λόγω σοβαρών αναπνευστικών προβλημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φωτιά σβήστηκε, αλλά τις επόμενες εβδομάδες η έρευνα είχε «πάρει φωτιά». Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί, το σχέδιο ήταν οργανωμένο, αλλά είχαν γίνει πολλές απρόσεκτες κινήσεις. Όπως διαπιστώθηκε, η φωτιά ξεκίνησε σε συγκεκριμένο δωμάτιο και οι δράστες χρησιμοποίησαν σπίρτα και αναπτήρα, ενώ νωρίτερα περιέλουσαν τις μοκέτες και τις κουβέρτες με βενζίνη. Οι δύο Πακιστανοί πήραν εντολή από την 52χρονη συνδιαχειρίστρια να ανοίξουν τα δωμάτια και να τα πυρπολήσουν. Μάλιστα, αν και στην αρχή αρνήθηκαν την εμπλοκή τους, παραδέχτηκαν ότι τρεις μέρες πριν είχαν αγοράσει μπιτόνια με βενζίνη από κοντινό πρατήριο καυσίμων. «Τα μπιτόνια που βρέθηκαν στα δωμάτια ήταν τα ίδια με αυτά που είχαν αγοράσει από το βενζινάδικο, σύμφωνα και με τις απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια» λέει αξιωματικός της Ασφάλειας.

Ο ρόλος του δεύτερου συνδιαχειριστή, όπως αποκάλυψε η έρευνα των αστυνομικών, ήταν όλα όσα έγιναν να μην καταγραφούν πουθενά. Γι΄ αυτόν τον λόγο, την προηγούμενη μέρα του εμπρησμού, ζήτησε από τον υπεύθυνο των ηλεκτρονικών συστημάτων, να απενεργοποιήσει τις κάμερες χωρίς όμως να του δώσει επαρκείς εξηγήσεις. Ο υπεύθυνος των καμερών, όπως ήταν φυσικό, εκτέλεσε την εντολή καθώς δεν γνώριζε το σχέδιο των δυο συνδιαχειριστών.

Οι αστυνομικοί, αφού ολοκλήρωσαν την έρευνά τους, υπέβαλαν τη δικογραφία στον ανακριτή, ο οποίος εξέδωσε εντάλματα σύλληψης και συνελήφθησαν οι δύο συνδιαχειριστές και οι αλλοδαποί υπάλληλοι του ξενοδοχείου, οι οποίοι αναμένεται σήμερα να οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης