Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης – Φίλιππος Καραμέτος

Ώρα 5.10 ξημερώματα Τετάρτης. Πυκνοί καπνοί τυλίγουν το café «Rich», το στέκι των διασήμων, στη συμβολή των οδών Ζησιμοπούλου και Λαζαράκη, στη Γλυφάδα, αναστατώνοντας όλη τη γύρω περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λεπτά προηγουμένως τέσσερις ένοπλοι κουκουλοφόροι εισβάλλουν στο κατάστημα και, αφού απομακρύνουν τους υπαλλήλους, περιλούζουν τον χώρο με εύφλεκτο υγρό και βάζουν φωτιά.

Το αποτέλεσμα; Η καφετέρια να καεί ολοσχερώς και να υποστεί ολικές ζημιές το πενταώροφο κτήριο του ΕΟΠΥΥ.

Το zougla.gr εξασφάλισε πλάνα μόλις λίγα λεπτά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Στο παρακάτω video θα παρακολουθήσετε τις μανιασμένες φλόγες να καταστρέφουν το κτήριο, τους περιοίκους και κάποιους περαστικούς να ρωτούν εάν υπήρχαν εργαζόμενοι στον χώρο και την άφιξη του πρώτου πυροσβεστικού οχήματος. Εν συνεχεία μετέβησαν στο σημείο 27 πυροσβέστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πού εστιάζονται οι έρευνες

Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Λίγες ώρες μετά τη μεγάλη πυρκαγιά, τα στόματα άρχισαν σιγά σιγά να ανοίγουν, αποκαλύπτοντας έναν σκοτεινό και υπόγειο πόλεμο μεταξύ επιχειρηματιών. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για «ένοχες δραστηριότητες» των ιδιοκτητών του μαγαζιού και εκφράζουν την άποψη ότι είναι πολύ πιθανό το χτύπημα να αφορά σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συνεταίρων.

Σύμφωνα με μαρτυρία, το τελευταίο διάστημα ο κύριος μέτοχος του καταστήματος αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ενδεικτικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι, σύμφωνα με την ίδια πηγή, χρωστούσε τόσο στο προσωπικό του (μισθούς τουλάχιστον πέντε μηνών) όσο και στους προμηθευτές του.

Η αστυνομία ερευνά τις σχέσεις με τους υπόλοιπους συνεταίρους, ενώ παράλληλα ανοίγει τον φάκελο του εμπρησμού του Ι.Χ. του ιδιοκτήτη, προκειμένου να συλλέξει περισσότερα στοιχεία γύρω από τον επιχειρηματία και τις ενδεχόμενες απειλές που δεχόταν.

Φωτορεπορτάζ του zougla.gr από το σημείο:

Παρανάλωμα του πυρός η καφετέρια στη Γλυφάδα

Ο διευθυντής του ΕΟΠΥΥ Γλυφάδας για τον εμπρησμό:

Κάτοικος της περιοχής μιλά στο zougla.gr:

Στάχτη και αποκαΐδια άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην καφετέρια «Rich».


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης