Πέμπτη 21 Μαρτίου, 14.00 το μεσημέρι. Στον χώρο του Νοσοκομείου Σπάρτης εισέρχεται ο 76χρονος Γερμανός υπήκοος, ονόματι Βέμπερ. Ψηλός και αδύνατος. Φανερά σκυθρωπός, αφού δύο μέρες πριν έχασε την γυναίκα του που νοσηλευόταν στην παθολογική κλινική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατευθύνεται από την κεντρική είσοδο στο ισόγειο του Νοσοκομείου και στο Φυσικοθεραπευτήριο. Στα χέρια κρατά μια ψάθα όπου έχει τυλιγμένη μια καραμπίνα αποσυναρμολογημένη. Φθάνει στο Φυσικοθεραπευτήριο και αναζητά τους υπευθύνους. Έχει ήδη οπλίσει την καραμπίνα. Έρχεται αντιμέτωπος με τον φυσικοθεραπευτή Α.Κ.


(O Γερμανός που κείτεται νεκρός, πηγή φωτό Apela)


(Σαστισμένο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώτος πυροβολισμός ακούγεται στο διάδρομο. Ο φυσικοθεραπευτής πέφτει τραυματισμένος στα πλευρά.

Συνοδοί, νοσηλευτές και γιατροί τρέχουν έντρομοι… Στο διάδρομο βρίσκονται δίπλα – δίπλα ο γιατρός κ. Τζελέπης που συστήνει στον 76χρονο να αφήσει το όπλο. Αυτός χαμογελά έχοντας το χέρι στη σκανδάλη. Αυτό το χαμόγελο, θα πει αυτόπτης μάρτυρας, ήταν ο τελευταίος μορφασμός του πριν τον δεύτερο πυροβολισμό. Ο Γερμανός έχει στρέψει το όπλο στο στόμα του, πυροβολεί και πέφτει νεκρός.


(Λίγα λεπτά μετά την αυτοκτονία)

Ακολουθεί πανικός. Το ζεύγος που έμελλε να στιγματίσει το Νοσοκομείο Σπάρτης ζούσε χρόνια στη Λακωνία, μάλλον στην περιοχή του Γυθείου. Η σύζυγος του αυτόχειρα νοσηλευόταν με εγκεφαλικό και κατέληξε στο νοσοκομείο δύο μέρες πριν, στα χέρια του αυτόχειρα.


(O τραυματισμένος φυσικοθεραπευτής)

Μετά τον θάνατο της συζύγου του, ο Γερμανός, που έδειχνε φιλήσυχος και ολιγομίλητος, έφυγε, για να επιστρέψει σήμερα έτοιμος για φόνο και αυτοκτονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος που άφησε ο αυτόχειρας περιείχε ένα σημείωμα στο οποίο έγραφε «θέλω να ταφώ μαζί με τη γυναίκα μου».

Παράλληλα ο φάκελος περιείχε 6.870 ευρώ τα οποία -αστυνομικές πηγές που μίλησαν στη zougla.gr- εικάζουν ότι τα άφησε ώστε να καλυφθούν τα χρέη του (τα οποία αναγράφονταν σε ιδιόχειρο σημείωμα) καθώς και για τα έξοδα της κηδείας του.

Ακούστε πώς περιγράφει ο κ. Μπόνος το απίστευτο περιστατικό που συνέβη στο νοσοκομείο:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης