Βατόπουλος: Δύσκολο το άνοιγμα του λιανεμπορίου με 2.000 κρούσματα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021, 08:04
Βατόπουλος: Δύσκολο το άνοιγμα του λιανεμπορίου με 2.000 κρούσματα

Δύσκολο να ανοίξει το λιανεμπόριο την επόμενη Δευτέρα 29 Μαρτίου με 2.000 κρούσματα, εκτιμά ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, εκτός κι αν γίνει με τέτοιο τρόπο που δεν θα αυξήσει την κινητικότητα. Πρόσθεσε δε ότι θα μπορούσαν να προηγηθούν τα σχολεία, καθώς αποτελεί προτεραιότητα τόσο για την Επιτροπή όσο και για την κυβέρνηση, αλλά αυτή είναι μια απόφαση πολιτική.

«Οποιοδήποτε άνοιγμα έχει τους κινδύνους του. Για το πρώτο δειλό, άνοιγμα, αυτό των κομμωτηρίων, νομίζω ότι σωστά γίνεται, καθώς θα πρέπει να υπάρχει μια βοήθεια στον κόσμο, να πάρει μια ανάσα, καθώς ανεβάζει το ηθικό. Είναι μια αποσυμπίεση κι ένα δειλό άνοιγμα της οικονομίας» είπε ο κ. Βατόπουλος μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Σχολιάζοντας τη χθεσινοβραδινή εικόνα με τα ασθενοφόρα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός που έχει γίνει viral, τόνισε ότι «είναι η εικόνα της πανδημίας, των πολλών κρουσμάτων, των πολλών βαριών ασθενών» επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο σημείο. «Για περίπου μια εβδομάδα ακόμα θεωρώ ότι θα συνεχίσει να ασκείται πίεση στο σύστημα υγείας» πρόσθεσε.  

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών, ο καθηγητής Μικροβιολογίας σημείωσε ότι «έχουμε πόλεμο και πρέπει να βοηθήσουν όλοι».

Για τα self tests εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι ένα μέτρο που θα λειτουργήσει, αν και, όπως είπε, θα πρέπει να γίνει μια πολύ καλή ενημέρωση του κόσμου ως προς το πώς θα το χρησιμοποιεί και τι θα κάνει εφόσον βγει θετικό.

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021, 08:12