Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Μέχρι και αλλοιώσεις στα δακτυλικά του αποτυπώματα προκειμένου να μην ταυτοποιείται είχε προκαλέσει ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και η οποία «ειδικευόταν» στις διαρρήξεις και στις κλοπές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την επιχείρηση των Αρχών, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Απριλίου στην Ομόνοια και στην Καλλιθέα, συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα άτομα, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, όλοι από τη Γεωργία.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ., η δράση της ομάδας είχε ξεκινήσει τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2021. Χρησιμοποιώντας τρία πολυτελή και μεγάλης ιπποδύναμης αυτοκίνητα, τα μέλη της συμμορίας μετέβαιναν πρωινές και μεσημβρινές ώρες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, προκειμένου να εντοπίσουν την προς διάρρηξη οικία.

Μόλις εντόπιζαν την οικία-στόχο, κατόπτευαν τον χώρο μέχρι να βεβαιωθούν ότι οι ένοικοί της απουσιάζουν και σε κατάλληλο χρόνο προσέγγιζαν την κεντρική θύρα και, χρησιμοποιώντας διαρρηκτικά εργαλεία, παραβίαζαν τις κλειδαριές, ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν κυρίως χρηματικά ποσά, κοσμήματα, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έφθασαν στο σημείο να αλλάξουν το αποτύπωμα, π.χ., του δεξιού δείκτη του χεριού με άλλο δάχτυλο, με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν αδύνατο για το ηλεκτρονικό σύστημα να ταυτοποιήσει αποτύπωμα. Όμως έκαναν κάτι πιο… προχωρημένο. Με τρόπο που ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί έχουν αλλοιώσει και το παλαμικό τους αποτύπωμα» λέει στο zougla.gr αστυνομικός που ασχολήθηκε με την ομάδα των διαρρηκτών. 

Από το πλήθος κλειδαριών, διαφορετικών ειδών κλειδιών και διαρρηκτικών εργαλείων που βρέθηκαν στις κατοικίες τους καταδεικνύεται η μεγάλη τους δεξιότητα στη διάρρηξη των κλειδαριών χωρίς ίχνη παραβίασης.

Ντοκουμέντο από τη δράση τους εξασφάλισε και παρουσιάζει το zougla.gr

(«Περιπολία» των δραστών: Πρώτα πηγαίνουν από στενό σε στενό και στη συνέχεια κρατώντας τις σακούλες με τα κλοπιμαία διαφεύγουν)

Το… κόλπο του αρχηγού

Ο αρχηγός της ομάδας μάλιστα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, επιστράτευσε ένα παλιό αλλά δοκιμασμένο κόλπο προκειμένου να παραμείνει στη χώρα μας.  

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ο 44χρονος φέρεται να έχει… παντρευτεί με μια νεαρή Ρομά από τη Θεσσαλονίκη και γι’ αυτό τον λόγο κατέθεσε αίτηση μόνιμης διαμονής στη χώρα μας. Η… απόσταση που χώριζε το «ζευγάρι» δεν ήταν εμπόδιο, καθώς το γρήγορο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο αρχηγός εκμηδένιζε τα χιλιόμετρα. Όπως ακριβώς συνέβαινε και όταν τα πρωινά γυρνούσε από γειτονιά σε γειτονιά μαζί με τους συνεργούς του για να εντοπίσουν τα σπίτια-«στόχους».  

Παράλληλα, ειδικό ρόλο στη λειτουργία της συμμορίας είχε και η 24χρονη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή κοπέλα είναι σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης, αλλά παρ΄ όλα αυτά είχε αναλάβει «να διοχετεύει σε ενεχυροδανειστήρια τα κλοπιμαία αποκομίζοντας με αυτόν τον τρόπο μεγάλο παράνομο περιουσιακό όφελος». Η… φουσκωμένη της κοιλιά άλλωστε δεν κινούσε πολλές υποψίες. 

Τα μέλη της «ομάδας των τεσσάρων», ηλικίας 44, 37, 32 και 24, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη και τους παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθούν.   

Από την επιχείρηση των αστυνομικών κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών, γυαλιών ηλίου, τσαντών, κινητών τηλεφώνων, διαρρηκτικών εργαλείων, κλειδαριών, πακέτων σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, αποδείξεις μεταφοράς χρηματικών ποσών και συναλλαγών με ενεχυροδανειστήρια, αεροβόλο πιστόλι, τρία στιλέτα, 334 ναρκωτικά δισκία, υγρή μεθαδόνη, μικροποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, καθώς και το χρηματικό ποσό των 435 ευρώ.

Παράλληλα εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπών από οικίες, με την αξία των αφαιρεθέντων να υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 200.000 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης